Pareri

Pe când caii păşteau la Domniţa Maria, duduia Hărătău visa la politică. Acum alintă pensionarii! E campanie!

Cândva era director la Domniţa Maria, şcoală care aproape că n-avea garduri, n-avea teren de sport, curtea interioară arătând exact ca guvernarea PSD. Era director la şcoala în curtea căreia păşteau caii romilor din Tache, la şcoala unde Piţi a fost primit împreună cu aplaudacii anul trecut.

Pentru că toate astea sunt ceea ce caută mai marii PSD, doamna capabilă a ajuns deputat printr-un joc de culise ce l-a făcut pe Vlase mai mare la SIE. Duduia Hărătău a lăsat şcoala Domniţa Maria în paragină şi s-a apucat de făcut treaba „mare” prin comunicatele de presă a „biroului deputatei Hărătău”. Pe hârtie că aşa le plac lor, în cifre ce dau bine la populimea chemată la vot din 4 în 4 ani.

De când cu campania electorală, duduia e preocupată de soarta şi pensiile pensionarilor, pentru că nu-i aşa, ăştia trebuie în primul rând să iasă la vot şi trebuiesc „injectaţi” cu nişte cifre magice. N-a dat-o ca Dragnea la Botoşani, acolo unde penalul anunţa triplarea pensiei în 2021, dar a ţinut să menţioneze că în toamna acestui an, punctul de pensie va ajunge la valoarea de 1.265 lei, fapt ce înseamnă o majorare de 36% față de cuantumul din 2016, înainte ca PSD să preia guvernarea țării. Păi cum duduie? Nu spunea Dragnea că-s dublate în acest moment? Voi la partid nu vă învăţaţi minciunile în grup? Minţiţi fiecare separat?

Duduia Hărătău s-a întâlnit cu reprezentanţii Pensionarilor Social Democraţi, cum? Există aşa ceva? Eu credeam specia a dispărut. La sfârşitul discuţiei avută pe holurile cabinetelor pesediste din SIF Moldova, duduia a menţionat: „Sunt convinsă că seniorii din Bacău și din toată țara vor aprecia așa cum se cuvine demersurile PSD pentru ca ei să poată avea mult doritele zile liniștite și o pensie care să le permită o viață decentă”

Să mori tu? Cumva să fie atenţi la votul din 26 mai pentru că viaţa lor e mai bună acum? În afara discuţiei cu reprezentanţii pupincurişti chemaţi la cabinet, poţi avea o discuţie în stradă cu pensionarii reali ai Băcăului? Să îi întrebi pe ăştia cam cum trăiesc în timpul guvernării PSD. Dacă vrei pulsul băcăuanilor pensionari, coboară în stradă din cabinetul ce îl ai asigurat din banii noştri.

N-a menţionat duduia care erau preţurile din momentul intrării PSD la guvernare, n-a menţionat de pensiile speciale ale politicienilor care s-au triplat întradevar, n-a menţionat de greşelile majore de calcul ale pensiilor a milioane de români, n-a menţionat decât cifre ce VOR FI aplicate din toamnă. Adică trebuie să votezi ce trebuie pentru ca ei să jongleze după, cum vor vrea muşchii lor de deputaţi. Toată clica de deputaţi ce au birouri în SIF Moldova n-au scos un sunet până acum, n-am auzit de ei şi n-au venit în faţa băcăuanilor să îi întrebe ce vor, ce e bine şi ce nu. Acum aflăm că există o Hărătău, un Ilişanu, un Dunava, un Smărăndache.

PS: Duduie, caii nu mai pasc la Domniţa Maria pentru că actualul director face nişte treabă bună acolo.