Comunicat de presa

Update! Microbuzul lotului olimpic de biologie din Bacău s-a răsturnat la 20km de Cluj Napoca! 11 răniți, dintre care 8 minori.

Informatii noi despre ranitii din accidentul de ieri de la Capusu Mare:

Profesoara Emanuela Oiegar, 45 de ani, a fost operata pentru leziunile abdominale, este stabila hemodinamic si respirator, detubata. Se afla la Terapie Intensiva. Aceasta a suferit contuzie cervicala, traumatism toracoabdominal, fracturi costale, hemoperitoneu prin leziune de mezenter, contuzie de splina si hepatica, fractura gamba dreaptă, imobilizată, șoc hemoragic și politraumatism

Șoferul de 50 de ani a fost operat pentru leziunile ortopedice, fiind stabil hemodinamic și respirator, detubat. Se afla la Terapie Intensiva Chirurgie I: diagnostic Traumatism cranio-facial, Plaga contuza regiunea mandibulara, Contuzie toraco-abdominala, Fracturi Costale. Contuzie pulmonara. Fractura de stern Fracturi complexe gambe bilateral operate, Politraumatism.Un băiat de 17 ani – operat pentru leziunile abdominale si ortopedice, stabil hemodinamic si respirator, detubat – se afla la Terapie Intensiva Chirurgie I: diagnostic – .Contuzie cervicala cu TVM C7. Traumatism toraco-abdominal, Hemoperitoneu, Ruptura de splina, Splenectomie, Contuzie RD. Contuzie si Hematom RS,  Fractura de humerus operata, TVM L2, șoc hemoragic. PolitraumatismUn băiat de 18 ani – TCC Contuzie cervicala si toraco-abdominala, plaga contuza glezna dreapta, sscoriatii multiple membru inferior drept, –  tinut sub observatie la UPU. Va fi predat parintilor, cand ajung la Cluj.Alți trei copii au fost transferați de la Secția Buco-maxilo-facială și se află sub observație, urmând să primească diagnostic.Medicii susțin că starea tuturor victimelor este spre bine.

Stirea initiala:

11 persoane din Bacău au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut, sâmbătă, pe DN 1, în localitatea clujeană Căpuşu, fiind activat planul roşu de intervenție. Patru dintre persoanele rănite sunt minori. Unul dintre aceştia, în vârstă de 17 ani e în stare gravă, ceilalţi trei sunt conştienţi.

Microbuzul se deplasa la Oradea cu lotul olimpic de biologie, pentru Olimpiada Națională.

În microbuz se aflau elevii conduși de profesoara Emanuela Oiegar, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, din Bacău. Din cele 11 victime, opt sunt minori, iar până în momentul de faţă au fost transportate la UPU patru, informează ISU Cluj.