Evenimente

35 de băcăuani, 100 de saci cu gunoi, socializare şi vreme superbă la evenimentul „Măgura Curată”

O zi de sâmbătă frumoasă, nesperat de frumoasă după atâtea zile înnorate şi cu ploi răzleţe. O zonă nesperat de murdară, una plină de gunoaiele aruncate de cei aflaţi prin trecere pe drumul ce străbate comuna Măgura spre Oneşti.

În urma evenimentului creat pe facebook de Lucian Beruşcă, consilier ALDE în comuna Măgura, distribuit şi susţinut de grupul media UrbanBacau.Info ne-am adunat în parcarea de la Măgura Verde vreo 35 de cetăţeni cu vârste cuprinse între 8 ani şi vreo 60 de ani. Printre noi, un cetăţean german cu soţia, cetăţean ce a fost încântat să participe la acţiunea iniţiată de Lucian. Am avut la „bătaie” 100 de saci de 240l şi sandwich-urile din portbagajul maşinii plus apă plată din belşug. O vreme superbă! Am putut îmbina plăcutul cu utilul şi am fost în locul unde am socializat toţi fără a fi nevoie să urmărim „notificările”, ele veneau de pe o parte sau de alta a drumului ce străbate pădurea deja înverzită bine.

Cucul şi-a făcut prezenţa şi mă bucur că m-a prins cu ceva mărunt prin buzunare :), şoferii care circulau prin zonă ne-au claxonat şi au oprit să ne felicite pentru gestul nostru, toată „nebunia” durând circa 6 ore. La final am încărcat cei 100 de saci plini cu pet-uri şi gunoaie în duba de 3,5 tone adusă de organizator şi i-am dus la sediul societăţii SOMA care a bunavoit să ne faciliteze acest lucru.

Am cunoscut oameni noi pe care îi ştiam doar de pe facebook, am discutat despre politică, despre Bacău şi despre proiectele „măreţe” ale guvernării PSD. Am câştigat şi invitatul de marţi din cadrul emisiunii Urban Bacău de la Radio Easy, el fiind chiar organizatorul acestei acţiuni ce va trebui să aibe şi partea a doua pentru că sacii şi timpul nu ne-au permis să finalizăm şi curăţenia din ultimele 3 parcări de la coborâre. Vom vorbi marţi despre ce şi cum, cu tânărul care crede că trebuie să facă totul pentru comunitate.

„Măgura Curată” va avea şi partea a doua aşa că staţi cu ochii pe noi. Până atunci, v-am alăturat o galerie foto şi un clip cu ceea ce s-a văzut azi în pădurea de la Măgura.