Rural

Noroaiele comunei cu 10 milioane euro investiţii prin PNDL!

În comuna Filipeni s-au anunţat investiţii de 10 milioane euro în perioada următoare, 5,3 milioane vizând asfaltarea drumului aproape impracticabil ce străbate aceasta comună. A anunţat asta tovarăşul Benea pe 6 martie şi era mândru de contractul semnat cu Bertoni Construct SA Bragadiru (împreună cu SC Aqua Parc SRL Roznov, SC Mavgo Holding SRL Tașca-Neamț, SC Expresconstruct Tys SRL Giurgiu, SC Frasinul SRL Bistrița-Năsăud, SC SPC Elite Consulting SRL Iași și SC Rutier Consult SRL Neamț).

Miercuri, 6 martie 2019, a fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 241B, Pădureni-Godovana.

Au trecut vreo 6 săptămâni şi deşi ordinul de începere a lucrării e dat, nu se întâmplă nimic deocamdată. În schimb, prin noroaiele comunei se înalţă falnic banerul cu autostrăzile şi Aeroportul Bacău, cel pentru care tovarăşul ce vrea la Bruxelles anunţă suma de 60 milioane de euro.

Cât de idiot poţi fi să anunţi banii care nu-s daţi şi nu-s alocaţi încă. La fel e şi la Centură, lucrarea pentru care s-au alocat deocamdată doar 10% din finanţare. O idioţenie care e neinteresantă pentru locuitorii ce nu vor circula nici pe Centură şi nici nu vor zbura cu avionul, ăştia vor doar un trai decent în comuna ce pare ruptă din secolul 18.

Cum ar fi fost ca doamna primar să afişeze pe banerele respective uliţele sărăcăcioase, noroaiele în care se scaldă locuitorii comunei şi Primăria nouă ce stă în paragină de ani buni?

Doamna Primar a avut grijă de deszăpezirea de anul ăsta şi a semnat un contract cu domnul Vasile Oprişan. Cine e domnul?

Un simplu cetăţean care se adresează locuitorilor pe un limbaj vulgar şi care după înscrisurile Primăriei Filipeni, a lucrat 113 ore pentru a deszăpezi uliţele comunei. Preţul pe oră? 150 lei. Probabil că dincolo era mai ieftin, dar poate că domnul Oprişan are un utilaj minune şi a putut câştiga 16.950 lei în urma contractului. O sumă frumuşică cu care se poate apăra în cazul plângerii penale formulată de consilierul PNL din Filipeni, domnul Olariu. Domnul se adresează cam aşa în mesajele private trimise locuitorilor care nu-s de acord cu doamna Primar.

Astăzi am trecut prin zonă şi am ajuns la concluzia că nu există o altă comună mai primitivă decât aceasta în tot judeţul. Aici nu există nici măcar un metru de asfalt şi nu poţi să nu observi o gospodărire extrem de ineficientă, inexistentă sau prost făcută.

În aşteptarea asfaltului şi a investiţiilor de 10 milioane de euro, am zărit vreo câteva bătrâne ce trebăluiau prin noroaiele comunei în cizme de cauciuc. Nu ştiu dacă au zărit banerul lui Benea şi nu ştiu dacă îşi doresc mai mult pentru România condusă de administraţiile ce parcă mai mult îi duc în epoca primitivă decât spre civilizaţia promisă de senatorul şugubăţ.

Într-o zi ploioasă ca cea de azi, Filipeniul arată atât de gri încât nu poţi nici visa la civilizaţia afişată la televizor, nu poţi crede că la câţiva kilometri distanţă exista un aeroport şi s-au început lucrările la Centură.