Gandul lui Balan

Când ne vom reveni?

A ars clubul Colectiv.Vā mai amintiți? Este drept, nu avea 850 de ani, nu era o bijuterie arhitecturalā, nici mācar un simbol național, dar 64 de tineri au murit arși de vii sau intoxicați cu monoxid de carbon. Atunci autoritāțile au constatat pentru prima datā cā în capitala țārii nu existā decât 13 paturi pentru marii arși.

Ce a urmat? În plan politic, promisiuni și angajamente din cele mai fanteziste. Spitale regionale, republicane, intergalactice, dar…. nimic.
La modul concret s-a declanșat la nivel național o amplā campanie de vânātoare a stingātoarelor portabile P8, P9 și P10 ieșite din termen, de parcā asta ar fi fost problema. Orice buticar care vindea surcele, era obligat sā aibā stingātor, cāci astfel risca o amendā de minimum 5000 de lei și închiderea șandramalei. În timpul āsta bacteriile ucigașe se lefāiau în stabilimentele medicale românești, iar politicienii pregāteau marea mușamalizare.

De menționat este faptul cā niciun milionar român, primar, agent economic, consiliu local sau județean, nu a donat nici mācar 100 de lei pentru modernizarea și extinderea secției de arși din cadrul Spitalului de Urgențā. Solidaritate tipic româneascā!
La Paris un incendiu mistuitor a ars pentru a treia oarā catedrala Notre Dames. Regretabil!

Numai cā acum, milionarii noștri, primarii, agenții economici cu stare, consiliile locale sau județene, se întrec în donații, dar nu de orice fel. Doar de alea de se terminā cu cinci zerouri.
Este ca și cum lui Becali i-ar fi luat foc unul din garaje, iar ultimul sārac din Pipera doneazā și el 100 de lei, doar așa ca sā-l vadā vecinii pe lista donatorilor, chit cā nu are bani sā-i cumpere plodului mācar o pereche de teniși.
Fainā țarā!