Pareri

Notre Damme în flăcări. Plângem până ne dau mucii dar uităm cum România arde-n aceleaşi flăcări.

Notre Damme a ars inexplicabil. Capodopera istoriei franceze şi a întregii omeniri în acelaşi timp a ars că o torţă şi românii au vărsat lacrimi de crocodil pentru acest eveniment neplăcut. Normalitatea e să nu te bucuri de răul altuia şi mă gândesc că aşa obiectiv turistic (pentru că biserică nu mai e de mult timp) care aducea circa 13 milioane de euro anual e o mare pierdere.

În România au dispărut mii de uzine, au dispărut staţiuni balneo-climaterice, au dispărut sate întregi, au dispărut flote navale, au dispărut hoteluri. N-am plâns aşa tare şi n-am fost atât de solidari cu România ce moare încetul cu încetul. A dispărut gloria grânarului Europei, au dispărut muzee, au dispărut biblioteci, lăcaşuri de cult vechi de sute de ani sunt lăsate în paragină. N-am plâns prea tare.

Hai să plângem în primul rând pentru România şi să nu jelim o Franţă ce ştie să reconstruiască. Să ne aducem aminte de faptul că în România au ars sute de „Notre Damme” în ultimii 30 de ani şi am plâns prea puţin.