Pareri

Cine-i cu „vrăjeală” în modernizarea claselor Zero? Părinţii copiilor sau Piţi Magnificul?

Mereu atent la cifrele afişate de propaganda oricărui partid, mai cu seamă a celui care încearcă să ne îmbrobodească, ca fiind cel ce oferă respect României, pentru că nu-i aşa, România merită mai mult… din toate, Iulian Pichiu pune în discuţie într-o postare pe facebook costul modernizării unei clase Zero făcută de (după cum se laudă) Piţi al nostru, primarul urbei.

Ne vorbeşte piţiponcul de 59 de astfel de clase Zero modernizate în cei 3 ani de administraţie şi începem să ne punem întrebări. În primul rând, suma de 40.000 lei cheltuită pentru o clasă renovată, spun unii părinţi că e o sumă exagerată dat fiind faptul că aceşti părinţii au renovat de-a lungul anilor nişte clase prin contribuţiile lor şi suma a fost semnificativ mai mică. Părinţii nu înţeleg însă că „modernizarea” a făcut-o SSPM-ul administraţiei Piţi şi ăştia lucrează la preţurile pe care le ştim cu toţii. Fără a fi o licitaţie şi implicit concurenţă, lucrările astea se fac la preţuri „special” gândite de cei care sunt prin birourile societăţii căpuşă. Dacă un glet, un var, două becuri schimbate, probabil o uşă, nişte bănci, o tablă şi orice ai mai putea aduce nou într-o astfel de clasă, poate ajunge la cei 10.000 de euro cheltuiţi. Şi declară asta părinţii a căror copii „beneficiază” de aceste clase modernizate.

O altă „reclamaţie” făcută de părinţi e cea în care se explică faptul că anul trecut aceştia au „modernizat” clasa copiilor lor şi anul ăsta a apărut aceeaşi clasă pe lista „modernizărilor” lui Piţi. Adică au făcut părinţii prin contribuţiile lor tot ce trebuia şi a venit pixul administraţiei Piţi notând clasa ca fiind parte a „programului” cu pricina.

Iulian se întreabă pe finalul textului dacă aceşti părinţi „exagerează” sau Primăria a fost păcălită ca şi preţuri de furnizori şi de cei care au lucrat, adică SSPM. Acelaşi lucru vă întreb şi eu. Cunoaşteţi cazuri concrete?