Evenimente

Protestul “#şîŞcoalaMea”. Astăzi s-a tras un semnal de alarmă la Şcoala M.Drăgan!

„Am învăţat să luăm atitudine, am învăţat să ne spunem părerea, am învăţat să protestăm împotriva indiferenţei. Am învăţat să nu mai stăm deoparte şi încercam să fim acei cetăţeni care iau atitudine vizavi de incompetenţa autorităţilor. Mă bucur să văd că o şcoală gimnazială va protesta într-un mod inedit pentru Bacău şi nu numai. Şcoala gimnazială “Mihai Drăgan” va organiza protestul “#şîŞcoalaMea” după modelul de succes al protestului pentru autostrăzi în Moldova.” se scria în evenimentul creat pe facebook acum câteva zile.

Foto: Damoc Claudiu
Foto: Damoc Claudiu

Şi astăzi s-au întâlnit pentru a protesta circa 50 de persoane. Aşa cum au şi anunţat în evenimentul creat pe facebook, părinţii au ţinut în mâini fotografii cu starea precară a şcolii şi cu modul în care ar trebui să arate. Lanţul uman a fost creat în curtea şcolii unde zilele trecute s-a recurs la intimidarea părinţilor ce susţineau acest protest şi unde conducerea a interzis accesul în şcoala a părinţilor de teamă să nu apară alte fotografii compromiţătoare. Pentru că-s incompetenţi, directorii de şcoli nu recurg la cereri formulate către Primăria Bacău ci mai degrabă tot spre părinţii ce parcă au „pretenţii” prea mari. Nu la fel se comportă directoraşii şi în cazurile în care se strâng bani de la aceeaşi părinţi pentru nevoile şcolii unde le învaţă copiii.

Foto: Damoc Claudiu

Piţi a declarat pentru Radio România ca în acest caz nu cunoaşte detalii despre problemele de la această şcoală şi că primul pas trebuie făcut de conducerea şcolii care trebuie să anunţe administraţia locală despre nevoile stringente. Lucru pe care directoraşii nu-l fac de teama că pot deveni prea „insistenţi” cu partidul care l-a instalat în fotoliul cald. Şi avem şcoli care arată ca în al doilea război mondial şi părinţii continuă să susţină financiar nevoile de zi cu zi ale şcolii. Pentru că nu avem un bun gospodar nici la Primărie şi nici în fruntea instituţiilor de învăţământ. Aş vrea să văd o listă cu necesităţile şcolii Mihai Drăgan trimisă de director autorităţilor locale, una care să-i poate demonstra nevinovăţia în cazul în care şcoala nu prezintă nici o siguranţă în ceea ce priveşte desfăşurarea cursurilor.

Unul dintre iniţiatorii protestului a scris astăzi pe facebook:

„Astăzi, împreună cu mai mai mulți părinți ai căror copii sunt elevi ai școlii Mihai Drăgan am participat la un manifest artistic prin care am încercat să atragem atenția asupra problemelor existente la infrastuctura școlii. Mai mult de atât, am prezentat imagini sugestive despre modul cum credem noi că ar trebui să arate o școală europeană în anul 2019, imagini care ar trebui să fie normalitatea. Cel mai mult mă bucură faptul că aproximativ 50 de părinți au ales să arate că le pasă de condițiile în care învață copiii lor, că în această lume în care ești judecat pentru orice faci, și parcă mai tare atunci când vrei să faci bine, mai există speranță. Tot ce ne dorim sunt condiții mai bune, condiții normale, iar dacă în urma demersului nostru vor avea loc investițiile necesare, atunci cu siguranță se vor bucura toți copiii școlii, inclusiv cei ai căror părinți au ales astăzi să se uite de pe margine. Toată aprecierea încă o dată pentru cei care au ales să se implice!”