Pareri

Nu sună bine asta cu „fiul satului”, „fostul prefect” şi director de investiţii invizibile la Aeroport?

Drumul judeţean Motoşeni-Stănişeşti a fost în gura propagandei pesediste în fiecare campanie electorală. Mai cu seamă în gura „fiului” comunei Stănişeşti, marele Dorian Pocovnicu, tipul isteţ care s-a lipit mereu de funcţii înalte prin modul lui de a pupa icoanele sfinte ale partidului. Că acum e şi „fiu” şi „fost prefect” şi director de investiţii la Aeroport se vede.

Drumul cu pricina are 15 kilometri şi au avut loc „festivităţile” prilejuite de semnarea contractului de asfaltare. Că aşa-s obişnuiţi de-alde Benea & co., să inaugureze lucrurile ce n-au început încă.

DJ 243B este acum parțial asfaltat, pentru că sectorul dintre Motoșeni și Stănișești este doar balastat. Modernizarea vizează zona balastată, care are o lungime de 15 kilometri (km 33+900-48+900).

Contractul de proiectare și construire este în valoare de 29,7 milioane de lei, inclusiv TVA, și a fost câștigat prin licitație de o asociere a firmelor Conextrust SA și Evacons SRL. Durata de execuție este de 30 de luni, în care sunt incluse 6 luni destinate proiectării.

Adică 500 de metri de asfalt pe lună. Lucrarea ar trebui să „înainteze” cu vreo 17 metri pe zi. Dacă se fac vizite dese pe şantierul de acolo, vizite ale „fostului ministru al Transporturilor”, „fostului prefect” şi „viitorului europarlamentar”, se poate să aibă şi săracii ăia un drum demn de anul 2019.

Staţi liniştiţi, n-a început nimic, nu s-a deschis şantierul şi nici nu e anunţată data. La PSD există o „dragoste” declarată pentru cifrele pompoase anunţate de minim 10 ori în presa locală, apoi apar utilajele.