Pareri

Nu doar „nehotărâţi” ci pur şi simplu prea săraci ca să se „hotărască”.

La sfârşitul clasei a 4-a se face mai nou banchet. O chestie de care noi, ăştia mai „de demult” nu ştiam până-n clasa a 12-a. Cel puţin asta ţin eu minte că se întâmpla la finalul clasei a 4-a sau chiar a 8-a. Bucuria terminării celor 12 clase s-a lăsat cu mare „banchet” pe la restaurantul RMB prin 1992 şi totuşi ditamai „flăcăii” nu ne-am „desfăşurat” în largul nostru la petrecerea organizată de domnul diriginte. Adică la dans cu vreo colegă mai „oacheşă” sau vreun pahar de vin roşu ce făcea parte din meniul plătit din timp.

Să-mi fie cu pardon dacă nu consider normal să existe un…”banchet” pentru elevii clasei a 4-a. Aşa-s eu, mai contra mămicilor din „comitetul de părinţi” ce aleg tot ce-i mai bun pentru copiii noştri, cele care se ocupă de organizare şi de strângere de fonduri pentru confortul prichindeilor. Adică ăsta de-i spui banchet şi care se vrea organizat la un restaurant, e clar că nu-i potrivit pentru distracţia şi bucuria unor copii de 10-11 ani, adică nu văd cum se pot distra prichindeii la un restaurant. Sunt eu mai demodat aşa şi nu văd cum o friptură şi un suc servite elevilor de-o şchioapă, poate fi un beneficiu, poate fi o normalitate. Dacă se pune în discuţie distracţia părinţilor, aşa mai înţeleg. Ăştia o pot face lată de bucurie că au nişte copii ce au terminat „junioratul” cu doamna învăţătoare şi urmează un alt nivel de studii.

Ceea ce observ prin comentarii mă face să cred că încă sunt persoane ce nu realizează faptul că trăim în România anului 2019. „Bucăţica” mămicilor cu dare de mână îşi doresc, dacă se poate, un super banchet de „high level” şi la preţuri de câteva sute de lei. Pe de altă parte, majoritatea părinţilor ce nu mai reuşesc să achite ratele la bănci şi să le cumpere copiilor cele necesare, părinţii ce nu simt „puterea de cumpărare” lăudată de Dragnea şi antreprenorii locali pentru că salariile nu le ajung nici pentru un trai decent, cei care privesc la avizierul blocului suma de plată anunţată de cei de la Asociaţia de Proprietari şi nu le vin să creadă că suma e mai mare ca banii primiţi pe 15 la job.

Şi se formează două „tabere” ce luptă în cuvinte „grele” pe grupul mămicilor grijulii din clasa juniorilor. Cică se aşteaptă de atât timp o hotărâre din partea părinţilor şi ea încă n-a apărut. „E aşa greu să ne hotărâm? E greu să alegem unde dorim să organizăm banchetul copiilor de clasa a 4-a?” sună mesajul îngrijorător al doamnei învăţătoare.

Ce părinte nu ar dori un banchet în Dubai de exemplu sau prin Insulele Madive? Ce părinte grijuliu nu ar dori să ofere copilului un „banchet” în Costa Rica de exemplu? Cine n-ar dori ca ei să se poată bucura de o distracţie pe cinste prin Poiana Braşov de exemplu? Clar că toţi şi-ar dori…

Din cauza asta ar trebui să înţeleagă realitatea şi „doamnele de comitet” din grupul mămicilor ce uneori au prea mult timp de discuţii pe reţelele de socializare. Să înţeleagă faptul că majoritatea părinţilor nu-s NEHOTĂRÂŢI ci doar prea săraci ca să „aleagă” destinaţia pentru banchet. Serios, i-a trecut cuiva prin cap varianta asta?