Pareri

Dispare Letea, apare stadionul, dispare stadionul. Vin surprizele!

Unul din simbolurile Bacăului, fabrica Letea, de fapt fosta fabrică Letea Bacău nu mai există de prin 2011 pe când s-a declarat falimentul. Fabrica e întinsă pe o suprafaţă de 30 de hectare şi mai are câteva imobile şi utilaje, probabil ceea ce nu s-a putut vinde şi ce nu mai poate ţine pasul cu tehnologia anului 2019. Terenul a fost în vizorul celor cu „dare de mână” de mulţi ani şi se aştepta momentul propice, „moştenirea” lăsată de Sechelariu fiind deja împărţită de când s-a prăpădit.

Băieţii de la Sierra Quadrant (lichidatorii Letea S.A.) au primit o ofertă de 3,16 milioane de euro pentru imobile şi utilaje, chestii neimportante pentru compania Dedeman, aceştia declarând că repunerea în funcţiune a fabricii e nerentabilă. Înţelegem uşor-uşor trocul cu stadionul promis moca autorităţilor de fraţii Pavăl, locul fiind după spusele multor analişti locali perfect pentru construcţia stadionului nou de 25 milioane euro, cel pentru care se pare că vor primi terenul stadionului Municipal. În jurul stadionului Municipal se află terenuri proprietate privată, printre care şi cele ale lui Căşuneanu, terenuri ce se pot alipi viitoare proprietăţi a fraţilor Pavăl. Ei, abia acum se pot gândi băieţii care ştiu să facă afaceri la ceva ce va rupe gura târgului în locaţia menţionată.

În următoarele 30 de zile se pot trimite oferte mai bune de către alţi doritori să cumpere dar soarta e cu siguranţă pecetluită pentru ca Dedeman să preia terenul. Aşadar ne aşteptăm foarte curând la dărâmarea fostului stadion şi la construirea celui nou pe amplasamentul fostei fabrici Letea. Cam aşa se fac afacerile, condiţia fiind una care să-ţi permită să stai la masă cu oamenii bogaţi şi să ai afinităţi vizavi de cei care au în „grijă” bunăstarea municipiului.

Dacă ne gândim la o valoare a stadionului de circa 25 de milioane euro plus teren de vreo 3 milioane şi facem comparaţia cu valoarea terenului de sub Municipal, vom observa o diferenţă enormă pentru ca „schimbul” să fie făcut aşa la ochiul liber. Vom avea parte de surprize majore în viitorul apropiat în ceea ce priveşte dezvoltarea zonei „olimpice” sau poate că mai urmează vreun troc „benefic” municipalităţii.