Pareri

Uite autostrada, nu-i autostrada. Ce vedea ieri doar Benea nu vede azi nimeni!

Noi vorbim despre autostrada Bacău-Brașov de prin 2014, nu voi relua acum argumentele, doar vreau să vedeți exact de ce noi, ca organizație, ne-am luat doar acest obiectiv pentru bugetul pe 2019. Am înțeles că acum o săptămână sau două la organizația PNL Bacău, care a tăiat fals panglica de inaugurare a centurii ocolitoare în 2008, erau foarte multe zâmbete și pe marginea variantei ocolitoare, și pe marginea autostrăzii Bacău-Brașov. Noi ne-am învățat să mergem înainte și să ne vedem de obiectivele pe care ni le-am propus și pe care, dacă faceți un bilanț, veți vedea că le-am și atins”, a declarat Dragoș Benea.

Declaraţia e făcută în februarie a.c. de Tovarăşul Benea Atotputernicul. Băiatul de trupă, ăsta guşatu’ de e plimbat în lesă de Benea, ăsta de e prezentat până la moarte ca fiind „fostul ministru al Transporturilor”, declara:

La sfârșitul anului 2020, am putea avea studiul de fezabilitate făcut, proiectul tehnic făcut, acordul de mediu luat, astfel ca documentația licitației pentru execuție să poată fi lansată la începutul anului 2021. Acest lucru ar avea și caracter de unicat, ca la începutul unui exercițiu financiar să și venim cu un proiect care să înceapă să fie construit, nu să existe doar pe hârtie”.

Uite că vin şefii ăia mari din PSD, ăia din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi dau aviz negativ, preşedintele comisiei, Nicuşor Halici, precizând că “este o chestiune exclusiv a Guvernului construirea de autostrăzi”. Deci, fâs!

Din categoria autostrăzilor pe hârtie, asta din care făcea parte şi Bacău-Braşov, s-a derulat povestea cu iz de creativitate dumnezeiască a lui Benea. Păi şi acum ce facem? Aveam finanţare, aveam bani pentru studiul de fezabilitate, aveam viziune, aveam speranţe de un prim gol marcat de căpitanul echipei naţionale PSD ce poartă numărul 8 pe tricou şi gata? Asta a fost epopeea autostrăzii? Şi nu carevasăzică Benea dorea să le dea un şut în fund ăstora din Iaşi care aveau o altă „viziune”?

Probabil că Iaşi-Tg. Mureş e cu un pas înainte acum ea fiind în vizorul preşedintelui chiar dacă nici cu aia nu-i decât un joc de glezne.

Benea, păi se poate aşa ceva? Păi nu-l lăudai tu pe Dragnea şi actuala conducere a PSD care cică te băgase şi pe tine pe frecvenţă eligibilă? Io cred că la viitoarea ieşire publică vei fi zărit deja cu riduri că ai trecut şi de faza cu crisparea.