Gandul lui Balan

Mariane, îmi pare rāu sā-ți spun, dar mā-ta nu-i patrioatā!

Mariane, mā gândeam la șeful tāu āl mare care bate câmpii cu patriotismul și mândria de a fi români demni care sā se urineze cu boltā peste intervenționismul european, recitând la unison adunați în jurul partidului stat:
” nu vrem bani, nu vrem valutā, vrem pe Dragnea sā ne ….!”
Dar patriotism pe lângā alte pālāvrāgeli și degetul de lângā arātātor arātat Bruxellesului, mai înseamnā māi Mariane, și dorința de a cumpāra produse 100℅ românești spre a promova consumul și impulsiona producția autohtonā.

Și mā-ta ce face? Din economiile agonisite din pensia modestā pe care i-a majorat-o soțul lui Claudiu Manta, rupe 110.000 euro ca sā-ți cumpere ție un jeepan Ford cu care sā te tragi prin Focșani.
Un Ford, Mariane? Un Ford de la imperialiștii americani care uneltesc cu europenii cum sā întoarcā votul milioanelor și miloanelor de români patrioți care „iubește guvernul”? Pāi mā-ta tocmai a mai umplut visteria nemernicilor de americani cu 110.000 de euro. Nu-i mult, dar pic cu pic se face malul.

Eu înțeleg cā pentru māmuca ta tot fiul ei iubit rāmâi și la 54 de ani, iar biata de ea vāzându-te un bugetar corect și neajutorat, s-a gândit sā-ți facā o micā bucurie, cumpārându-ți o mașinuțā. Dar de ce nu un Duster? Āla nu este tot 4X4?
Îmi pare rāu, dar mā-ta nu este patrioatā! Ba mai mult, este proamericanā!
Urât. Foarte urât!