Evenimente

Măgura Curată vs. Nesimtire

Săptămâna trecută am oprit undeva prin serpentinele din comuna Măgura, cele care te duc spre Oneşti, un drum naţional extrem de circulat. Sunt câteva locuri pe dreapta la urcare ce sunt un fel de refugiu pentru autoturismele ce vor să oprească şi să nu încurce circulaţia.

Sunet de păsărele, copacii dau să înverzească şi aer curat. Liniştea locurilor e „deranjat” doar de zgomotul motoarelor vehiculelor ce tranzitează zona. Frumoasă privelişte. Însă totul a luat o întorsătură neplăcută în momentul în care am zărit gunoaiele de pe marginea şoselei şi ducându-se până la vreo 10 metri în pădure. Cum să ai ocazia de a trage pe dreapta şi a respira aer curat, a beneficia de privelişte şi tu, un nesimţit ce pare că trăieşti şi acasă ca în cocină, să arunci gunoiul din „tigaia” poluantă în mijlocul naturii?

În tabăra adversă a cocalarilor ce n-au pic de bun simţ sunt nişte oameni ce iubesc natura şi caută să o ajute prin activităţi de ecologizare pe bani cheltuiţi din buzunarul propriu. Văd tot mai des acest tip de activităţi şi nu pot decât să mă bucur. E şi cazul a doi oameni din Măgura, Lucian Beruşcă şi Pîslaru Nicolae Laurenţiu.

Oamenii au creat un eveniment pe facebook şi m-au rugat să-l promovez pentru că băcăuanii ce iubesc natura şi aerul curat să poată da o mână de ajutor. Şi dacă nişte directoraşi de şcoli ce iubesc roşul şi doar roşul sunt deranjaţi de opiniile mele politice, fapt ce îi determină să nu dorească a participa la activităţi de binefacere, uite că băieţii ăştia doi sunt fix din tabăra pe care eu o critic şi nu-s deranjaţi ca un „userist” (aşa cum mi se tot spune) se implică în promovarea acestor genuri de iniţiative. Lucian Beruşcă a înţeles că opiniile diferite nu trebuie să ne despartă în cazul unei eventuale participări la astfel de activităţi şi îl respect pentru asta.

Organizatorii au şi un mesaj postat în evenimentul creat pe facebook:

„Îți place să trăiești într-un mediu plăcut? Vino cu noi să facem Măgura curată!
Alătură-te campaniei noastre de curățire a drumului național ce tranzitează comună noastră.
Vă așteptăm pe data de 20 aprilie 2019 la ora 10, în zona parcării de la Măgura Verde, în număr cât mai mare.
Cu cât mai mulți, cu atât mai bine!
#MăguraCurată”

Aşadar ne vedem vineri?

Evenimentul e aici.