Pareri

Raluca Dinu, poama acră a pesedismului local nu recunoaşte exodul tinerilor băcăuani.

România este a doua țară din lume în ceea ce privește dimensiunea emigrației, după Siria, țară aflată în război civil de aproape 8 ani de zile. Sunt aproape 4 milioane de români care au părăsit țara după 1990, iar lucrurile par să nu se oprească aici. Un sondaj realizat în 9 țări din Europa relevă date îngrijorătoare pentru țara noastră. 47% dintre tinerii români cu vârste între 16 și 35 de ani spun că și-ar dori să emigreze.

Tinerii pleacă din România şi lasă în urmă o ţară îmbătrânită, potrivit ultimelor date ale Institutului Naţional de Statistică. Astfel, indicele de îmbătrânire demografică a crescut de la 109,2 persoane în 2017 la 112,1 persoane vârstnice la 100 de tineri în 2018. Cea mai mare pondere în totalul populaţiei o deţine grupa de vârstă 40-44 ani (8,5%).

În tot timpul ăsta, propaganda PSD cu o Românie care vrea mai mult devine o realitate. Chiar vrem mai mult decât ne-au oferit ăştia care fac autostrăzi desenate şi le inaugurează înainte de a fi terminate.

Raluca Dinu, poama acră a consilierilor locali PSD nu doar că „duduie” de prostie dar îşi suflă „mucii” în legătură cu o problema acută a urbei în faţa „şefului” pentru că nu-i aşa, e campanie electorală de prostie. Duduia nu performeaza nici la SJU şi nici în politică dar se irită când cineva o arătă cu degetul. S-a pus problema exodului tinerilor din Bacău, lucru vizibil şi cu ochiul liber dacă faci o tură de oraş şi nu-ţi „clăteşti” ochii doar prin birourile spitalului şi Primăriei Bacău. Că tinerii pleacă pe capete în lumea largă o ştie orice băcăuan, că nu există nici o oportunitate pentru ca aceştia să rămână pe meleagurile astea o ştiu deasemenea. Că avem o criză a forţei de muncă e fix rezultatul exodului că doar nu m-oi gândi la varianta în care pensionarii nu-s de găsit pentru ocuparea locurilor de munca vacante. Că doar în cazul meu sunt 17 verişori stabiliţi prin ţări străine dintr-un total de 22 şi 3 din 5 copii ai familiei trăiesc în afara României e doar o poveste ce e trăită de populaţia îmbătrânită rămasă „acasă”.

Însă duduia Raluca vrea date statistice şi nu crede afirmaţia consilierului Ghinghes legată de exod, neavând datele la dispoziţie deşi PSD-ul se laudă în propagandă cu realizări măreţe pentru tineri. Care tineri duduie? Cei de la învăţământul gimnazial care se gândesc de pe acum că viitorul lor e legat de un stat european cu multe oportunităţi de afirmare? Începând de la studii şi până la job, tânărul optează pentru ţările în care hoţii şi bişniţarii nu-s la guvernare.