Pareri

PSD vrea miracole! Centura Bacău finalizată anul acesta! Intoxicări noi privind realizarea acesteia.

În momentul în care n-ai nimic realizat pe plan local dar ai numărul 8 pe tricou (vezi numărul eligibil al lui Benea la Europarlamentare) încerci să intoxici şi să faci propagandă agresivă pentru Centura Bacăului. Ba spui că e de fapt autostradă, ba că se finalizează în 16 luni nu în 30 cât e în contract, ba mai nou că va fi gata anul acesta.

După ce umbli desculţ 12 ani şi n-ai relizat nimic la nivel de CJ degeaba îţi tragi Nike-uri că „bătăturile” tot rămân. Banii împărţiţi pentru autostradă sunt înşiraţi pe o perioadă de 4 ani, lucru care înseamnă clar o nefinalizare până în 2022. Că dacă dai banii în tranşe anuale, cu ţârâita, nu poţi să o finalizezi decât în spectacole de circ făcute mai nou în Palate Administrative pe la Realitatea Tv. Sau pe facebook. Degeaba e constructorul serios şi îşi face treaba dacă tu ca şi guvernare ce oferă bani pentru infrastructură te bazezi doar pe vise.

Umbrarescu e posibil să poată finaliza Centura în 2 luni, dar ar trebui să facă asta pe banii lui şi apoi să se lupte prin tribunale pentru recuperarea banilor, lucru de neînchipuit pentru un antreprenor ce vrea să aibă şi un câştig de pe urma lucrării. Economica.net, locul de unde presa pupincuristă locală a preluat nişte informaţii aberante, visează cai verzi pe pereţi.

Centura Bacău va fi clar o performanţă în materie de „autostrăzi” pentru că va avea 3 poli de dezvoltare extrem de puternici. Luizi Călugăra, Hemeiuşi şi Letea Veche vor fi legate economic de Centura Bacăului şi nu ne va interesa pe viitor o autostradă Iaşi-Tg. Mureş. Banal.

Economica aruncă titluri demne de propagandă comunistă despre cum „prima autostradă din Moldova ar putea fi gata în 2019”. Nu e clar că asta nu e autostradă? O autostradă nu leagă între ele 3 comune! Tocmai asta face Centura Bacăului şi ciumaţii ne bag în ochi „profilul de autostradă” zi de zi.

„Întâi de toate, perspectivele de finanțare ale acestui obiectiv atât de important și pe care ni-l dorim atât de mult pentru comunitatea noastră sunt, în acest moment, îndoielnice.

  • Pe de o parte, cererea de finanțare europeană (prin POIM) nu a fost încă depusă de către CNAIR la Comisia Europeană.
  • Pe de altă parte, alocările financiare, așa cum apar ele în Bugetul de stat pe anul 2019, sunt insuficiente pentru realizarea centurii până în 2022.

Așadar, apare următoarea întrebare: va face UMB centura pe banii lui, urmând ca apoi să se judece cu statul pentru a-i fi plătite lucrările?”

-scrie pagina de facebook Centura Bacau.

Că au achiziţionat utilaje noi şi le-au adus pe şantier, că ritmul e bun şi vremea ţine cu noi, că e deja 10% realizată… bla bla bla. Nu ai oameni suficienţi pentru că la angajare nu a venit nimeni, nu ai bani decât pentru un sfert de centură în 2019, prin Săuceşti sunt deja zvonuri că pânza freatică e o mare problemă şi că apa le dă bătăi de cap şi inclusiv costuri suplimentare, nu eşti Dumnezeu şi totuşi Umbrărescu se bagă în rahat dacă îi lasă pe cei de la PSD să facă propagandă în acest sens. Deocamdată a fost decopertat traseul de vegetaţie şi nimic mai mult. Sunt de făcut vreo 20 de poduri şi podeţe lucru care nu se poate realiza bătând din palme într-o Românie care merită mai mult.

Până în 2022 nu pupă nici un băcăuan Centură, să fim clari şi serioşi.