Pareri

Eşti tânăr şi vrei 40.000 lei fără dobândă, fără să ai vreun loc de muncă? E simplu!

Pe 1 aprilie credeam că românii au uitat de ziua păcălelilor şi citeam doar începerea unor realizări măreţe gen decolmatarea Insulei de Agrement şi asfaltarea Căii Bârladului. Poate ca tradiţia nu mai e la modă şi ne obişnuim să nu ne mai păcălim de 1 aprilie. Politicienii ne păcălesc 365 de zile pe an şi ziua asta specială nu-şi mai avea rost.

Însă nu mare mi-a fost mirarea când am văzut totuşi o informaţie data de Ilişanu şi care păstrează semnificaţia zilei de 1 aprilie. A avut pesedistul textul care a făcut cât 1.000 de păcăleli ale colegilor de partid.

Ilişanu a postat pe facebook un anunţ care poate să facă fericiţi toţi tinerii din România fie că muncesc sau nu, fie că au vreun venit sau nu. 40.000 lei fără dobânda pentru oricare tânăr care doreşte aceşti bani.

Tinerii români care nu au un loc de muncă stabil sau care sunt în perioada studiilor vor putea solicita credite fără dobândă. Mai exact, tinerii cu vârsta de până la 26 de ani și fără venituri pot solicita credite fără dobândă de până la 40.000 de lei. Programul se adresează tinerilor fără un loc de muncă sau care sunt încă în perioada studiilor. Creditul este destinat acoperirii nevoilor tinerilor, și anume a cheltuielilor legate de educație, sănătate, cultură, sport și altele.

Să-mi explice careva dintre părinţii elevilor sau studenţilor ce fac studii că poate crede aşa ceva. Părinţii suportă cu greu cheltuielile imense cu studiile copiilor şi mai ales în anii studenţiei fapt ce e cunoscut de toţi românii. Să-mi explice careva că merge studentul la bancă şi le spune că are nevoie de vreo 40.000 lei pentru susţinerea studiilor, pentru educaţie şi sănătate, pentru cultură şi bilete la teatru, pentru cărţi şi rechizite şi nu-l trimit ăia la muncă.

Dacă n-ai un venit lunar şi mai ales dacă n-ai unul bunicel, nu-ţi acordă nici cea mai „prietenoasă” bancă atâţia bani. Pe ce bază îţi pot da ăştia aceşti bani şi mai ales când va trebui să-i returnezi? Cum să acorzi un împrumut imens unui tânăr fără loc de muncă pentru orice lucru doreşte el fără să n-ai o bază reală a returnării lui? Înţeleg că e campanie electorală şi trebuie să umflăm nişte gogoşi în momentul în care am scăzut în sondaje cu peste 13% dar e clar că nu va „muşca” nimeni astfel de idioţenii.

Băiatul meu are loc de muncă stabil şi are 20 de ani. Să meargă Ilişanu de mână cu el şi să-l îndrume la banca ce îi oferă banii ăştia pentru studii, sănătate, cultură, chirie, renovare a locuinţei şi multe aberaţii. Tare sunt curios ce-i spune banca, dar mă tem că-mi îndrumă băiatul să iasă la vot şi să nu mai creadă tot ce scrie ciuma roşie.