Local

Policlinica cu Plată închisă de DSP! Întreruperile de sarcină reprezentau 50% din activitatea celor 3 cabinete.

Când vezi un bărbat beat mort e una dar când vezi o muiere ce se clătină şi se ţine de garduri e cu totul altceva. Aşa şi în cazul în care aflu că Policlinica cu Plată e „călcată” de inspectorii DSP şi găsesc nereguli grave, doctori fără documentele necesare.

Când auzi ca firma X a fost închisă pentru nereguli sanitare e una dar când auzi ca o bucăţică din sistemul medical local e închis pentru 6 luni, e clar că e ceva grav de tot şi că trăim vremurile în care nimic nu mai constituie o surpriză.

În Policlinica cu Plată nu mai funcționau decât trei cabinete medicale, jumătate din activitatea unității însemnând realizarea de întreruperi de sarcină la cerere. Probabil că e uşor de înţeles despre ce „nereguli” e vorba din moment ce vorbim de astfel de acte medicale ce presupun reguli stricte de igienă şi curăţenie.

Pentru medicul specialist ATI, unitatea nu a prezentat, în cadrul controlului, Certificatul de membru la Colegiul Medicilor din România, Avizul anual privind exercitarea profesiei de medic emis de către Colegiul Medicilor teritorial, poliţă de asigurare răspundere civilă pentru greşeli în activitatea profesională şi Contractul de prestări servicii medicale, neavând întrunite toate condiţiile pentru exercitarea profesiei de medic. Întrucât aspectele constatate nu ţin de competenţa instituţiei noastre, acestea vor fi înaintate spre verificare, organelor de cercetare cu atribuţii specifice în vederea promovării acţiunii civile sau penale după caz. În urma gravelor abateri de la normele sanitare, constatate în mod  repetat (neefectuarea controlului eficienţei sterilizării, neîntocmirea registrului cu evidenţă a sterilizării, lipsa documentelor referitoare la efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, existenţa în cabinetul de întreruperi sarcină de materiale sanitare/articole de unică utilizare cu termen de valabilitate expirat, etc), unitatea a fost sancţionată contravenţional şi s-a dispus măsura suspendării activităţii unităţii, conform H.G.R. 857/2011, art.62, alin.2, pentru o perioadă de minim 6 luni. Totodată, se vor efectua şi cercetările administrative ce se impun în acest caz şi vor fi dispuse măsuri în consecinţă ”, au transmis reprezentanții DSP Bacău.