Local

Ciumaţii pesedişti nu vin în teren şi la avariile ThermoEnergy? Aici nu-i ca pe Insulă. Ciumatul Benea nu mai e senatorul băcăuanilor în cazul ăsta?

Din 2 martie am pozat aburii ce ieşeau cu putere din „gurile” de pe Garofiţei, alea la care s-a mai intervenit de vreo 5 ori până acum în ultimii 2 ani. N-au găsit ăştia formulă „magică” ce poate pune capăt problemelor de acolo astfel încât de o lună de zile s-au tot chinuit nişte cârpaci să rezolve spărtura şi n-au reuşit.

Au îngrădit locul, au lucrat 2 zile, au plecat, au revenit alte două zile şi iar au plecat. Locul a rămas semnalizat ca şi „problematic” dar n-am văzut ţipenie de muncitor în ultimele 10 zile deşi aburii ieşeau în continuare foarte puternic. După nepăsare a urmat o altă bubuitură şi o nouă avarie a lăsat jumătate din Bacău fără apă caldă şi căldură.

Dacă tot se lăuda Benea Tartorul că e senator şi e „obligat” să apară în mijlocul oricărei probleme a Bacăului, nu văd de ce n-ar veni aici să forţeze cumva o „ţâră” de competenţă şi profesionalism din partea ThermoEnergy. Sau poate se teme că Şufariu îl terfeleşte din nou? Vino tăticule ciumat şi la astfel de evenimente dacă tot eşti senatorul preocupat şi obligat de prezenţa la locul „evenimentelor” nefaste din municipiu.

Până atunci, luaţi cu apă rece…

Thermoenergy Group SA Bacău informează că a sistat marți, 2 aprilie 2019, furnizarea energiei termice pentru încălzire și apă caldă pentru consumatorii punctelor termice alimentate din ramură de agent primar Sofert.

Această oprire va afecta consumatorii arondați următoarelor puncte termice: 9, 11, 16, 30, 31, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 58, 59, 61, 62, 63, 64, 69, 79, 84, 94, 95, 96, 97, 115, 117, 151, 152, 153 și toate modulele termice alimentate din această rețea.

„Estimăm că lucrările de remediere vor fi finalizate în data de 3 aprilie 2019, urmând ca reluarea fumizării să se facă treptat, pe măsură ce vor fi atinși parametrii de fumizare pentru fiecare punct termic în parte. Cerem scuze pe această cale tuturor consumatorilor afectați pentru disconfortul creat și vă dăm toate asigurările că se va lucra pentru remedierea avariei în regim continuu”, se arată într-un comunicat al furnizorului de energie termică.