Comunicat de presa

Începe sezonul „minivacanţelor” pentru bugetari. 30 aprilie zi liberă oferită de guvernul României!

Încep minivacanţele mult iubite de bugetari pentru că nu-i aşa, statul român are grijă de salariaţii săi. Doar când vine vorba de bugetari, sectorul privat fiind cel care trebuie să muncească mai mult pentru ca taxele să acopere şi tichetele de vacanţă oferite acuşica de acelaşi guvern grijuliu.

Cică e pe bază de recuperare însă ştim cu toţii că la ghişeele instituţiilor se respectă arareori şi obişnuitul program darămite să mai vedem vreo prelungire a acestuia.

Urmează minivacanţă de 1 iunie? Că tot au creier de copil ăştia din guvernul pesedist.

Guvernul a stabilit că marţi, 30 aprilie 2019, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul bugetar.

Decizia este luată întrucât luni, 29 aprilie, e liber (fiind a doua zi de Paşte), iar miercuri, 1 mai, e tot zi nelucrătoare.

„Guvernul a stabilit că data de 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii.

Măsura este adoptată şi pentru recuperarea capacităţii de muncă a angajaţilor, dar şi pentru stimularea turismului. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă”, se arăta într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

În acest mod, bugetarii vor avea de Paşte – 1 Mai o minivacanţă de 6 zile (de vineri până miercuri).

Totuşi, bugetarii vor trebui să recupereze ziua de 30 aprilie, astfel ca instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite.

One thought on “Începe sezonul „minivacanţelor” pentru bugetari. 30 aprilie zi liberă oferită de guvernul României!

  1. Are grijă o pulă de salariați, se recuperează în maxim 30 de zile ori prin venire într-o sămbătă ori se stă peste program… Ambele variante fiind de doi lei, lumea oricum are zile libere de CO care și le luau… MUIE PSD

Comments are closed.