Pareri

BOR nu vrea și nu înțelege un lucru simplu: Educația sexuală în școli este vitală, nu marșurile împotriva avorturilor!

După eșecul din Octombrie 2018 privind Referendumul pentru Familia Tradițională, BOR și Platforma Civică „Împreună” au organizat ieri, 24 martie 2019, un marș pentru viață, care avea ca slogan ”Unic din prima secundă”. Deși mulți nu știau pentru ce mărșăluiesc, eu mi-am dat seama destul de ușor: Marș împotriva avortului.

În 2018, mai mulți preoți, dar și pliantele realizate pentru acest referendum arătau dezgustul față de educația sexuală în școli. 43 de milioane de euro, cheltuite pentru un eșec. Însă există un lucru pe care BOR nu îl înțelege și nu vrea să îl înțeleagă: faptul că educația sexuală în școli este vitală.

În Uniunea Europeană , România înregistrează cel mai mare număr de naşteri cu mame care au vârste între 10 şi 17 ani (9.282 de naşteri, adică 4,7% din totalul naşterilor din 2015, din care 676 erau minore între 10 şi 14 ani), arată datele Eurostat, citat de ”Salvaţi Copiii România”. Că a fost o ”eroare” sau ”întâmplător”, nu contează. Ce contează cel mai mult este faptul că acestea nu primesc educație sexuală în școli, în ceea ce privește anticoncepționalele, prezervativele, sau ”pilula de-a doua zi”. Și ce se întâmplă cu aceste fete care ajung însărcinate? Aleg să facă avortul din simplul motiv că nu au cu ce crește copilul.

Ce face BOR-ul pentru acestea?

BOR ar trebui să-și vadă de treburile lor și să nu mai prostească lumea în ceea ce privește aceste aspecte. Știați că în liceele din Franța există tonomate pentru prezervative? În România când vedem așa ceva? Sau poate ca BOR ar avea de pierdut ceva milioane euro…

6 thoughts on “BOR nu vrea și nu înțelege un lucru simplu: Educația sexuală în școli este vitală, nu marșurile împotriva avorturilor!

  1. Din ce am vazut in mediul rural, scoala(si nu numai) nu mai poate sau nu se mai chinuie sa intervina cu nimic pt copiii betivei Marinela pe care ati pomenit-o…iar la actiunea de duminica nu am vazut participanti care sa corespunda descrierii dvs adica betivi, turnatori de copii, needucati etc., dimpotriva v-as putea da exemple de adolescenti olimpici, tineri implicati in viata comunitatii . Ce cautau copiii de 10 ani? Au insotit parintii care adera la valori crestine, la ideea pro viata sau anti avort (cum vreti dvs sa-i ziceti), asa dupa cum vedem si copii de 10 ani insotind parintii in cluburi , la muncit cu ziua sau in alte locatii nepotrivite…doar ca atunci nu ne mai deranjeaza, nu?

    1. Ce actiuni au popii in sutane vizavi de parintii betivi si care nu-si educa fetita? Biserica are un rol bine determinat in comunitatile sarace si nu-i vad decat cu mana intinsa pe la pomelnice. Sau taxa marita la inmormantare. Tocmai ca nu cei adusi de popi la mars au nevoie de educatie ci exact cei care nu dau doi lei pe manifestarile de gen. Ce face BOR vizavi de asta? Concret, ce vrea BOR? Doar sa urle in strada? Nu am citit vreo politica anume in sensul sustinerii vietii, nu am inteles nici eu si nici bacauanii de rand rolul marsului. Are BOR un plan sau vrea doar sa impuna? Avorturile au existat si vor exista cat timp va dainui omul pe pamant, asemeni prostitutiei si bauturii. Asta nu dispare nici cu milioane de marsuri facute de cei care se opun educatiei sexuale in scoli. Popii fac ore de religie cu bataia, vezi cazul celui recent care a batut copilul de alta religie. Popii au zeci de scandaluri vizand homosexualitatea si pedofilia, deci, despre ce vorbim? Doare inca familia traditionala?

  2. Sa stiti ca BOR nu ar avea nimic de pierdut daca ar exista tonomate de prezervative in licee…prezervative si anticonceptionale se dau gratuit la cabinetul de planing din spital, deci cine vrea se poate duce acolo. Informare exista din toate partile, dar nu toti aleg sa se informeze asa ca nu educatia sexuala in scoli ar schimba ceva, ci mai degraba ar trebui sa reinviem valorile morale si in parinti, si in copii, si atunci poate problemele despre care vorbiti s-ar diminua. Cu ce inzestram copiii, cu asta vor duce lupta in societate: ii faci sa inteleaga si sa adere la valorile morale, vor fi valorosi , ii transmiti nonvalori, sa nu asteptam minuni de la ei. Legat de cum se fac copiii, mi se pare firesc ca parintii sa aleaga cand, ce si cum transmit informatiile catre proprii copii, nu scoala, nu manualele aiurite tiparite de organizatii care vezi Doamne ne vor binele.

    1. Ce cautau copiii de 10 ani la marșul anti avort? Valorile morale din familia în care te naști sunt la fel de importante ca educația sexuala. Marinela din Fundu Tutovei, bețiva, inconștientă, turnatoare de copii pentru alocație nu va putea oferi copilului valorile morale. Aici intervine școală cu educația specifica.

  3. Cum ar fi că educația pentru viața de familie sa se facă în familie? Sa ne reamintim de valori și comportamente morale precum bunul-simt, rușinea, modestia, fidelitatea conjugala, înfrânarea sau fecioria. De ce sa nu-i învățăm pe copii porunca a VI-a și porunca a IX-a? O fata crescuta intr-o familie creștină, în care rugăciunea este firească, nu ipocrita, iar liturghia este evenimentul central al duminicii și care își vede părinții respectandu-se și iubindu-se are suficientă educație sexuală și nu se apuca să facă copii la 14 ani.

    1. Am vazut copii de 10-12 ani la acest mars. Acei copii au marsaluit „impotriva avortului” cu buna stiinta sau „dusi” de parinti? Sunt doar curios de ce nu s-a specificat in niciun mesaj al organizatorilor ca e un mars contra avorturilor. Referitor la facut copii, domnule profesor, acestia reusesc acest lucru doar cu educatia sexuala, fie din partea parintilor fie din partea scolii. Deci tot la educatie sexuala ajungem…Copiii nu se fac cu Lego.

Comments are closed.