Pamflet

Politicieni băcăuani „fără buletin” de Viorel Hrebenciuc

Între politicienii băcăuani se găsesc unii care nu au nimic comun cu acest oras/județ.

De la început spun ca este un fenomen comun în politica românească, explicațiile sunt și nu prea făcute public. Cum recent PNL a executat o paradă la Bacău, am luat în discuție acest partid la nivel local.

Astfel, căinându-mă că oferta PNL Bacău este foarte puțin tentantă, mulți dintre ei fiind în PNL pentru că nu mai erau locuri în PSD, ridic sprânceana de la Bârzu și Palăr și dau de Fenechiu. Nah, Fenechiu un avocat de meserie, politician bucureștean, venit din PP-DD, om cu succes, dar care nu este parte din tabloul băcăuan. Pe cine reprezintă Cătălin-Daniel Fenechiu?

Nu că am fi reprezentați de Dunava, Ilisanu, Benea sau alt măscărici al cuibului hrebencian, dar parcă ceva îmi spune că există o explicație care nu da bine dacă ar fi publică. Și dacă tot am ajuns la cei care se luptă cu justiția pentru a ajunge la banii noștri, îmi aduc aminte de un deputat USL Marcu, un oltean din Craiova, care nici birou de parlamentar pare-mi-se că nu avea la Bacău. Marcu ăsta a candidat pe listele USL prin 2012 și deși nu a trecut foarte mult timp de atunci, nu țin minte nimic despre activitatea lui de deputat „de Bacău” pentru băcăuani.

De reținut totuși ca toți politicienii din PSD Bacău se comportă ca și cum nu ar fi bacăuani, toți sunt la categoria „fără buletin de Bacău”.

In categoria „fără buletin de Bacău” intra și primarul condamnat pentru corupție Stavarache. Asta din urmă a fost un primar apreciat, a avut 3 mandate, dar nu înseamnă că a ajutat enorm urbanul bacăuan. L-au votat bacăuanii de 3 ori, pentru că nu au dorit sa voteze PSD. Stava avea rădăcina prin Focșani, dar a „emigrat” în Bacău. În ’96 era membru PSD, aici unde ii promite fidelitate veșnică lui Hrebe. H-ul întra apoi în luptă cu frații Sechelariu și îl folosește pe „fără buletin” ăsta de Stava, pe care îl face primar cu ajutorul lui Voiculescu (antenele) de pe un partidulet Pur. După ce ajunge primar trece la PNL cu câțiva amici din Pur, cel mai apropiat fiind Palăr. PNL Bacău nu a scăpat de grupul lui Hrebe nici astăzi, Palăr conduce PNL la lucrarea H-ului. Dovada va fi candidatul PNL la primăria Bacău din 2020, unul care sa nu încurce calculele.

Și Cosmin Necula este în categoria „fără buletin”, pentru că șeful lui Benea i-a reținut buletinul.(altfel nu se explică atitudinea de eunuc). Așadar avem un primar fără talent, dacă ar fi după el ar fugi din primărie înapoi în Parlament și mâine. Și când minte cere voie de la șefii din clădirea SIF II Moldova, mormăie mereu ca nu poate face nimic și dă din umeri precum un birjar.

Uite așa am ajuns la birjari, vizitii cum ar veni. Mulți vizitii politici sunt la Bacău, dar unul e viziteu, adică zeul între vizitii. Cum cărțile sunt făcute în clădirea SIF II Moldova, Bacăul riscă să nu scape de primarii „fără buletin”, pentru că și viitorul primar este în categoria asta. Viziteu, politician brăilean, deputat și el de Bacău, merge și astăzi cu mașina înscrisă în Brăila. Bate la porțile primăriei Bacău ca sol din partea înaltei curți din SIF II. În realitate, vine la schimb, primarul lui Benea nu mai este pe placul lui Hrebe și l-a mandatat pe Ceocea să pună primar, evident unul „fără buletin”.

Ce au în comun hienele de mai sus? Sunt atât de „naivi” de nu știu cum ii chemă nici cu buletinul în mână. Probabil de aceea nici nu-l au în posesie, sunt cei mai naivi din curtea școlii, iar Hrebe iubește categoria asta „fără buletin”.

Probabil mai sunt și alții care merită numiți în categoria „fără buletin”, care îmi scăpa acum.

Rețineți ca toți politicienii băcăuani, indiferent de partid, sunt „fără buletin” de Bacău, Hrebeciuc deține buletinele șefilor tuturor partidelor locale. Din 4 în 4 ani suntem puși să alegem unul din tolba lui Hrebeciuc, iar ăștia sunt ca degetele aceleiași mâini, mâna „domnului Hrebeciuc” (asa vorbesc toți, cu domnul, chiar și în absența lui).