Pareri

Ăştia doi împart acelaşi „cuib de viespi”? Cât ne-o fi costând chiria cabinetului de pesedei?

Cabinete de parlamentari. Clasic, tipic, existenţa ăstora e de domeniul fantasticului mai ales la inaugurarea lor, moment în care vine şi popa să dea cu aghiazmă, probabil ajutând la reducerea chiriei şi la cât mai mulţi oameni care să ocolească locaţia. Am spus ceva greşit? Nu e corect „să ocolească”? Ba da amice. Tu crezi că ăştia îşi deschid cabinetele pentru ca tu, parte integrantă a populimii să vii buluc peste ei şi să îi iei la întrebări sau să le dai idei? Greşit. Ăştia le deschid pentru că dă bine, pentru că trebuiesc promovate numele unora ce nu-s văzuţi decât 5 minute în campania electorală, dar uneori deloc, pentru că se dau nişte bani pentru funcţionarea lor în sediile ce-s proprietatea unor şmecheri ce îşi câştigă „greu” existenţa. Pentru că… aşa trebuie să fie.

Nu-s inventate de dragul populimii clar. Însă privesc la fotografia cu pricina şi văd acelaşi sediu, acelaşi număr de telefon pentru doi parlamentari de care băcăuanii nu ştiu cu siguranţă. Faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi întrebaţi 10 colegi de numele astea. Hărătau şi Dunava. N-o să ştie nimeni cine-s ăştia pentru că ei au votat doar ciuma nu ciumaţii pe persoana fizică. Aşa. Deci dacă vrei să iei legătura cu unul dintre ei, suni la numărul ăla. Răspunde… cine? O duduie plătită de cei doi? Te întreabă „cu cine doriţi”? Împart aceeaşi cameră, acelaşi scaun, aceleaşi realizări? Nu şi-or fi permis să aibă cabinete în locaţii diferite? Au vrut să aibă cuibul de viespi în „inutila” clădire a SIF-ului?

Când vin alegătorii buluc în cabinetul ăsta, cum îşi împart susţinătorii sau criticii? Oare cei doi ştiu cum arată cabinetul? Sau îl ştiu din pozele propagandistice? A văzut careva propaganda susţinută a cabinetelor în presa locală? Asta se plăteşte, nu? Sunt bani domnilor, PSD-ul tocmai a primit 80 milioane de euro pentru bunul mers al „partidului de patrihoţi”. Sunt bani pentru presa pupincuristă, pentru posturile de radio la care sunt invitaţi ciumaţii, acolo unde pentru funcţionare e nevoie de bani. Banii se dau, se câştigă prin forma interviurilor şi prin „calitatea” cuvintelor scrise pe pagina de facebook. O „periere” cum trebuie poate aduce bani frumoşi „trustului de presă”.

Voi aţi auzit de Dunava? Dar de Hărătau? Ştiţi cine sunt? Aţi trecut pe cabinetul lor să-i întrebaţi despre realizările pesedeilor? Dacă mergeţi, bateţi frumuşel la uşă nu intraţi buluc, cei doi se pot afla în dispută pentru apa plată pusă la dispoziţie de partid pe masa cabinetului. Ar fi nepoliticos să-i surprindeţi în ipostaze inedite.