Vreme

Cum va fi vremea la sfarsit de saptamana.

Vineri (22 martie)
Vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi faţã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile nordice, estice şi parţial în cele centrale, unde izolat şi trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Moldova şi Dobrogea, precum şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade, iar cele minime între -2 şi 9 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã, iar în depresiuni, de brumã.

Sâmbătă (23 martie)
Valorile termice diurne vor fi mai ridicate în jumãtatea de sud-vest a ţãrii, în timp ce în celelalte zone se vor situa în general în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a intervalului în regiunile sudice unde izolat va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, în Moldova, Muntenia şi Dobrogea, iar trecãtor şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în marea lor majoritate, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 4 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest, dar mai scãzute în estul Transilvaniei pânã la -8 grade. Noaptea se va produce brumã local în nord, centru, est şi sud-est şi izolat în rest.

Duminică (24 martie)
Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice diurne se vor situa peste mediile climatologice în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri spre searã şi în cursul nopţii în regiunile nordice şi nord-estice, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8…9 grade pe litoral pânã în jurul valorii de 20 de grade în Banat, iar cele minime se vor situa între -2 şi 8 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei. Pe spaţii mici, spre sfârşitul intervalului, în centrul şi sudul teritoriului se va produce brumã.