Pareri

După ce intrase în „viteză” bine, Centura ia pauză o săptămână. Aşa da, aşa nu…

O lună are 4 săptămâni. Din astea 4, doar 3 săptămâni sunt bune de muncă. Din astea 3 săptămâni, mai sunt duminicile şi sărbătorile legale, deci mai „rupem” ceva. Vor fi luni în care se va lucra efectiv 2 săptămâni, lucru care se cam întâmplă la bugetari, ei având de multe ori vacanţe prelungite sau minivacanţe.

Nu ştiam că şi în privat se poate aşa ceva şi uite că aflăm astăzi de lucrul ăsta. La Centură, muncitorii au o săptămână liberă pe lună, în celelalte 3 săptămâni se lucrează în 2 schimburi inclusiv sâmbăta. Unii băcăuani se întrebau azi la vederea comunicatului dacă nu cumva au obosit de la efortul impresionant făcut în ziua inaugurări şantierului, pe când Cuc vizita Bacăul.

Mi-a plăcut azi articolul lui Catalin, cel cu „pânda”. Superb! Dar eu aş vedea pânda asta în alt mod, nu neapărat de stat prin tufişuri ci efectiv vizita normală în perimetrul şantierelor, tocmai pentru că antreprenorul lucrează pe banii noştri. De ce s-ar supăra un antreprenor serios de vizitele mele făcute pe şantier? Pe de altă parte dacă îi urmăresc activităţile SSPM-ului tot anormal o fi? Nu! Lucrează pe banii mei, ai tăi şi ai lui, adică e normal să fiu atent la ceea ce fac şi dacă fac. Au o presiune enormă, cea a băcăuanilor cu simţ civic şi interesaţi de viitorul oraşului şi asta nu poate aduce decât beneficii. Când ştiu că suntem cu ochii pe ei, nu-şi vor permite să facă paşi greşiţi.

Dar, e o părere, una care e a unei părţi a societăţii. Şi cealaltă logică poate fi normală. Suntem câţiva care vom sta la „pândă” până se inaugurează Centura, atenţie, inaugurarea reală nu cea făcută de PSD propagandistic.

Ştim sigur că în următoarea săptămână nu mai e nevoie de pândă dar s-a gândit cineva de ce s-a dat comunicatul? Pentru că „pândacii” ar fi observat lipsa activităţii pe şantiere. Deci? E adevărat că instituţiile se tem de noi şi în anul 2019 se vede cât contam. Suntem aici domnilor şi cu ochii aţintiţi spre activitate sau inactivitate! Hai, zile frumoase şi odihnă plăcută!

„Antreprenorul Spedition UMB a informat CNAIR că începând de joi, 21.03.2019, lucrările pe șantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău se vor opri până marți, 26.03.2019, motivul fiind faptul că muncitorii antreprenorului sunt în săptămâna liberă.
De marți, 26.03.2019, lucrările vor fi reluate la capacitate maximă, în două schimburi, începând cu ora 07:00.
Precizăm că în cele trei săptămâni dintr-o lună în care se lucrează în câte două schimburi, programul de lucru este luni – sâmbătă, inclusiv.
Pe perioada încetării activității în șantier utilajele vor fi garate în puncte special amenajate pentru a fi păzite.
Reamintim că lucrările au început în data de 8 martie, cu trei luni mai devreme decât prevedea contractul. Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că Spedition UMB a accelerat faza de proiectare și a predat proiectul tehnic în trei luni, deși contractul semnat cu CNAIR la sfârșitul anului trecut prevedea 6 luni pentru această fază.
Spedition UMB este o companie care are o îndelungată experiență în domeniu și a demonstrat de nenumarate ori seriozitatea și capacitatea constructorilor români de a executa lucrări de cea mai bună calitate.”

Sursa: CNAIR