Pareri

Pistă de biciclete impresionantă! Deocamdată imagini inedite! E posibil să ne „pricopsim” cu aşa minunăţie?

Apar din când în când proiecte frumoase în oraşul lui Bacovia. Sunt încântat de cele mai multe ori de apariţia desenelor 3D legate de modernizarea unui loc sau a unui imobil, gen Piaţa Centrală. Nu putem fi nebuni să nu recunoaştem că ar arăta bine Piaţa Centrală în forma arătată de administraţia locală. Însă problema vine în momentul în care lucrurile astea rămân la stadiul de desen.

Citesc despre proiectul de mobilizare urbană care stă să apară în municipiul Bacău, unul impresionant ca valoare şi ca utilitate. Hai să aşteptăm, dar cam cât? Aş vrea să nu rămânem doar cu pozele astea nemaipomenite. Credeţi că e posibil să ne „pricopsim” cu aşa minunăţie?

Cam despre ce e vorba…

„Traseul tineretului și sportului (Parcul Cancicov – str. Pictor Theodor Aman – Tic-Tac – zona stadion – Bazinul de înot – Cascada), unul dintre cele 6 coridoare pentru deplasări nemotorizate care vor fi realizate cu fonduri europene în Bacău, include și o pasarelă pietonală și pentru bicicliști care va conecta Parcul Cancicov cu zona stadionului.

Conform proiectului aprobat săptămâna trecută de Consiliul Local, pasajul suprateran a fost proiectat astfel încât să devină un simbol arhitectural al orașului Bacău. Coborârea de pe pasaj în zona scărilor de la Cascada se va realiza printr-un picior de susținere, care va fi prevăzut cu lifturi interioare și cu o rampă exterioară în spirală.

Podul va fi pe structură metalică, hobanat, cu două picioare principale de susținere, cu fundație cu micropiloți, amplasate unul în parc, iar celălalt în dreptul scărilor Cascada. De asemenea, zona Cascada va fi amenajată din punct de vedere peisagistic și arhitectural.”

One thought on “Pistă de biciclete impresionantă! Deocamdată imagini inedite! E posibil să ne „pricopsim” cu aşa minunăţie?

  1. Exista undeva documentatia in amanunt cu privire la datele tehnice ale acestor lucrari? Sau proiectat macar sau pur si simplu sunt solutii propuse?

    Intreb, ca ma uit in poza cu pasarela care trece peste Calea Marasesti si Strada 9 Mai prin fata ciupercutelor si ma minunez vazand rampa aia suspendata care urca de pe Theodor Aman.

    Pozele astea sunt exact ca pe timpul lui Stavarache cand arata podul de la bIstrita cu arcada, insula de agrement cu Corabie pe post de debarcader, etc.

Comments are closed.