Pareri

Marius, capul sus că mai ai de încasat în meseria asta.

Scriu. Scriu când apuc, cum apuc şi despre ce vreau. Impresii, păreri şi tot ce ţine de gândirea mea, de cartier cum spun unii. Aici m-ai nimerit la ţanc. Sunt fix băiatul de cartier, ăla din spatele blocurilor gri, ăla care are un mare defect, anume, îşi exprimă părerile liber şi necenzurat. Dacă am gândit #muiepsd, asta am scris. Dacă îl văd pe Georgel şi cred că-i prost, fix asta-i spun şi fix asta scriu. Probabil că va dori să demonstrez că-i prost. Prostia nu se poate descrie şi nici nu se poate dovedi. Dar dacă îi spuneam aceluiaşi Georgel că-i super inteligent, mă mai ruga să-i demonstrez asta, scrâşnind din dinţi de supărare? A, nu. Doar când părerea ăluilalt nu-i pe placul tău îţi exprimi frustrarea.

Mă refer aici la proaspătul meu amic, de fapt mai vechi de când „lucra” la Euro Tv, Marius. Băiat fain dar supărat din cale afară că mi-am exprimat opinia despre emisiunea #anchetă la care invitat fiind Piţi n-am văzut nici o anchetă. Băiatul n-a înţeles sau poate nu i s-a explicat pe la cursuri, dacă le are, că în presa de care îmi vorbeşte, aia corectă şi documentată, se prea poate ca vreun nebun să nu fie de acord cu tine şi să gândească asemeni moderatorului. Şi nu i s-a spus că în „viaţa” unui jurnalist se primesc multe „palme” şi multe critici. Presa împrăştie noroi în stânga şi în dreapta adeseori şi trebuie să fii capabil să „duci” asta. Dacă nu poţi, te poţi lăsa şi poţi vinde ghiocei în piaţă.

S-a supărat foc când am zis ca emisiunea #ancheta a fost un #fake în mintea mea, unul grosolan, unul în care n-a existat ancheta în sine şi întrebările legate de realităţile anului 2019 ci mai degrabă au fost reeditate planurile lui Piţi din ultimii 2 ani şi jumătate. Aceleaşi. N-ai fost „bărbat” îndeajuns părerea mea şi mai ales ai intrat în „jocul lui”. Şi care e problema? Nu pot avea părerile mele? Ar trebui să fiu de acord cu ideile tale? Ar trebui să fiu fascinat de invitaţii #anchetei? Nu prietene, trebuie să accepţi că mereu vor exista unii care îţi vor spune că n-ai făcut bine un lucru, că ai fost pupincurist în relaţia cu politicianul invitat, că ai jucat precum partidul care controlează presa locală. Uite că şi asta cred eu. Iar nu-ţi convine când spun că toată presa locală e pe interes în ceea ce priveşte politica locală şi „papă” bani frumuşei. E o realitate cruntă ce domină cei 30 de ani de existenţă a democraţiei în România. Fix democraţia care cică-mi permite să-mi exprim opiniile în legătură cu tine sau cu altul. Deşteptarea şi zdbc sunt presa pupincuristă locală, asta e opinia mea şi o spun de 7 ani în continuu. Şi? Tinere, dai şi tu o dată cu capul de pereţi şi apar vânătăi? Rezistă, asta e presa adevărată, una din care eu nu fac parte, îţi repet. Eu am posibilitatea de a scrie pe un blog unde mai scriu câţiva, un blog care nu „trăieşte” din banii altora ci din portofelul administratorilor.

În momentul când faci presă pe bani, adică salariat fiind, e greu să dai în oricine, e greu să pui în dificultate pe cineva că s-ar putea să deranjezi patronul. Fix invers fac blogurile astea de cartier. Adică astea sunt taverna pe care se pot aşeza opinii şi păreri, de cele mai multe ori contra sistemului, contra presei, contra politicienilor sau a oamenilor de afaceri. Păreri tinere, opinii din căpşorul ăstora care scriu. Că nu vă plac e altă poveste. Scriem pe Urban despre orice, n-avem şefi şi nici principii fixiste. În 21 martie facem 7 ani. Vom scrie liber opiniile noastre încă 70 dacă mai putem respira şi dacă România mai asigură libera exprimare. Când nu vom avea voie să gândim decât aşa cum vrea partidul, emigrăm. Emigrăm şi vă lăsăm să faceţi presă cu ciumpalacii care distrug România. Uitam să menţionez că nu mă tem de nimeni şi de nimic, scriu şi îmi exprim opinia despre orice om politic şi dacă şi deranjez, e bine, înseamnă că exist. Mesagerul e pentru mine copia fidelă a sistemului propagandistic. Băi eşti nebun? Asta cred eu. Ştii ce bine e să poţi gândi liber? Aştept invitaţia ta la #ancheta, dacă vă permiteţi să vorbiţi liber acolo, lucru pe care eu din nou nu-l cred. Pfff… sunt un Gică Contra, ştiu. Şi da, cred că Parohia Săvineşti e în legătură indirectă cu postul de radio pe care anunţa că-l doreşte aici în Bacău şi cu mocăciunea pe care CL o făcuse sau vroia să o facă în spaţiul SCC. E o legătură clar nu-mi poate pune careva căluş la gură să nu mă exprim. Până şi recenzia slabă aplicată radioului Mesager a deranjat, lucru de neînţeles. Dacă unuia nu-i place, încerci să-i ceri socoteală pentru recenzie? Hmm.

Marius, capul sus că mai ai de încasat în meseria asta. Nu intra în joc aşa cum ai şi promis că vei face. Sunt unii care nu au nimic de pierdut şi alţii pot pierde totul 🙂 Respect şi baftă în meseria asta nobilă! UrbanBacău e un pamflet, tratează-l ca atare! E undeva scris mic acolo. 🙂