Pareri

După 7 luni de „plămădit” gogoşi, pe Calea Bârladului nici iarba nu creşte. Deşi a „expirat” şi ultima gogoaşă, e linişte pe stradă.

“Asfaltarea pe strada Calea Bârladului va începe în perioada 15-20 martie, în funcţie de condiţiile vremii şi de pornirea staţiilor de emulsie bituminoasă. Lucrările constau în decopertarea străzii şi execuţia unui nou covor asfaltic. Calea Bârladului va fi asfaltată în baza contractului încheiat de Primăria Bacău cu firmele SC EKY ROUTE SRL şi SC DARCONS SRL. Deşi contractul de execuţie a fost semnat în noiembrie 2018, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, S.C. EKY ROUTE SRL a înaintat către Primăria Bacău o adresă prin care înştiinţează asupra intenţiei de a începe lucrările din cadrul contractului într-un interval ulterior celui stabilit iniţial.”, Cosmin Necula.

Băcăuanii trec astăzi pe Calea Bârladului şi nu se întâmplă nimic. Toate gropile şi denivelările sunt la locul lor. „Plâng” automobilele duse de proprietari pe strada asta şi „râd” service-urile auto care au clienţi fideli pe baza stării drumului cu pricina.

În capătul străzii e staţionat un utilaj. Suntem în 18 martie şi vremea e frumoasă. Mă gândesc totuşi că nu-i gata preparat bitumul şi oricum luni nici iarba nu creşte. Au trecut 210 zile, asta fiind „întârzierea” de până acum a asfaltării străzii promise de Piţi în mijlocul populimii pe când se lăsase cu protest şi blocarea străzii. Fix 7 luni.

„În maxim 25 de zile începând de marţi (n.r. 24 iulie 2018), utilajele vin pe Calea Bârladului pentru a rezolva în sfârşit problemele cetăţenilor din zonă şi nu numai”, declara Piţi în mijlocul protestatarilor ce au blocat Calea Bârladului în 22 iulie 2018.

Suntem în 18 martie şi nu se întâmplă nimic. Aşa arăta Calea Bârladului acum 30 de minute…