Pareri

31 de utilaje pe şantierele Centurii. Ritmul „alert” din momentul inaugurării a dispărut. Acum se „zgârie” terenul. Imagini şi video!

În vizită pe şantierele „Centurii” cu profil de autostradă. Astăzi ora 13.00. Iulian a vrut să facă „inventarul” celor 100 de utilaje prezente în punctele de lucru ale Centurii Ocolitoare. Fără prea multă zarvă, câţiva muncitori şi câteva utilaje „zgâriau” pământul ca şi cum vroiau să „delimiteze” traseul pe care se va „înălţa” impresionanta realizare. Nicidecum nu mai zbârnâiau utilajele ca-n ziua „inaugurării” şantierului.

Asta probabil din cauză că antreprenorul general are autorizaţie de construire doar pentru un sens din cele două (semi-profil), celălalt neavând încă proiectul aprobat. Că a fost „inaugurată” fix în ziua în care #şieu a avut lansarea, e fix idioţenie pesedistă ipocrită. O inaugurare cu ipocriţi şi pentru idioţi. Aşa că va mai dura până vom avea toată birocraţia rezolvată şi se va putea lucra la capacitate maximă pe prima „autostradă” din Moldova. Ce se întâmplă acum e un mic fâs important.

Astăzi am numărat 31 de utilaje în cele 3 puncte. „Lipsesc” vreo 69. Probabil că alimentau la Rompetrol sau poate că vin la schimbul doi. Probabil că pe alea 69 lucrează cei care merg şi lunea la biserică. Sau poate că vor lucra următorii 69 de oameni angajaţi de UMB. Că ăştia fac angajări în masă, un fel de zarvă mare legată de cum lucrează utilajele ce trebuiesc să ajungă în şantier şi oamenii care ar trebui să fie pe şantier dar sunt la interviu, departamentul Resurse Umane.Nu mai e nici un mare tam tam poate şi pentru că cică ăştia n-au vreun soi de autorizaţie după cum scria Ferma aseară.

Durata execuției este de 36 de luni, din care șase luni proiectării, iar 30 de luni construcției propriu-zise. Cum pe 22 decembrie 2018 s-a semnat contractul, suntem la mijlocul proiectării. Așadar, tot ce s-a întâmplat vineri a fost o scenetă de neam prost ca să aibă pesediștii, în frunte cu Dragnea, ce căcat mânca.” explică Avram Ionuţ în articol. Ce-i drept e că ceva nu se leagă.

Şi nu vă supăraţi, faptul că asta-i băcăuan de-al nostru, că a făcut autostrăzi în ţară şi că e un constructor demn de încredere nu mă poate convinge de viitorul acestui şantier. Faptul că nu-s alocaţi banii necesari Centurii ci doar o bucăţică mică, mă face să cred că ăsta nu-i prost să tragă tare pe banii lui. Treaba nu se va împuţi de la firma lui Umbrărescu ci mai degrabă de la autorităţile statului care tocmai au făcut vreo 4 inaugurări „autostrăzii”

Ceva se mişcă, ceva se „zgârie”, departe însă de ritmul alert în care alergau băieţii în ziua în care Cuc şi Benea dădeau interviuri.

One thought on “31 de utilaje pe şantierele Centurii. Ritmul „alert” din momentul inaugurării a dispărut. Acum se „zgârie” terenul. Imagini şi video!

  1. „Zgarierea” pamantului se numeste decopertare si este prima operatiune care se face in vederea pregatirii terenului (dupa deminare si arheologie) pentru a putea construi pe el. Doar nu era sa toarne direct asfalt peste iarba sau papusoi sau ce avea omul semanat pe teren. Este evident ca ceea ce s-a intamplat pe 15 martie a fost un fas de imagine, nimeni nu poate contesta asta, dar haideti sa relatam cat mai obiectiv si sa nu cadem in cealalta extrema.

    Legat de faptul ca se construieste „fara autorizatie de construire” pentru decopertare nu este nevoie de autorizatie. Iar autorizatia de construire cea veche daca ar mai fi in vigoare (desi nu cred, dar nu prea cunosc astfel de detalii) ar fi fost valabila pe ambele cai de rulare la terasament si la foraje intrucat acestea erau prinse si pe contractul cu turcii. Ceea ce au extra de construit UMB fata de EKO este asfaltarea caii 2 acolo unde este terasament si ridicarea plus finalizarea lucrarilor de arta (poduri, podete, etc) aflate pe calea 2.

    Eu personal voi monitoriza (pe cat imi va permite timpul) acest santier si voi aduce informatii pe pagina mea de monitorizare. Sunt convins ca nu sunt singurul din Bacau care face asta si sunt convins de faptul ca si constructorul stie ca tot Bacaul e cu ochii pe santier. Dar haideti totusi sa urmarim progresul de pe o luna pe alta, nu de pe azi pe maine, si sa judecam atunci daca suntem sau nu multumiti de progres.

    O zi buna!
    Alex V

Comments are closed.