Evenimente

#şîeu am făcut curăţenie! Acţiunea a 33 de băcăuani ce au strâns în 88 de saci deşeurile de la izvorul de pe Chimiei.

Totul a început de la o plimbare pe care am făcut-o în zona URA, una în care am găsit zona izvorului popular din cartier plină de gunoaie. Imaginea dezolantă a zonei o postasem pe pagina de facebook şi reacţiile au început să apară.

Însă la un moment dat, Cristina a venit cu o idee: „Cum ar fi să ne unim câţiva şi să facem curăţenie acolo?”. Şi s-a aprins „becul”. Am creat un eveniment pe facebook unde am adresat invitaţie pentru participare la această acţiune. A trecut o săptămână şi puţin peste 30 de persoane au bifat „particip”.

În dimineaţa asta ne-am mobilizat şi am avut loc de întâlnire zona cu pricina, ora 11.00. Deşi m-am temut că o să fim 3-4 băcăuani prezenţi, mare mi-a fost mirarea să număr până la 33. În timp ce Bacăul e sub avarie, în timp ce coada oamenilor de la izvor era de până la 10 persoane, grupul nostru s-a apucat de treabă. Cei care aşteptau rândul la izvor cu bidoanele goale în mână ne priveau cu o nonşalanţă şi indiferenţă totală. Îşi umpleau bidoanele şi îşi vedeau de mersul liniştit acasă. Un voluntar a întrebat la un moment dat dacă ni se pot alătura măcar şi pentru 5 minute dar nu a existat absolut nici o reacţie din partea lor. Ba da! Un domn ne-a mulţumit că facem curăţenie. E bun. O altă doamnă ne-a întrebat de la ce asociaţie suntem. Probabil că „asociaţiile” fac aceste lucruri.

Cei din zona isi umpleau linistiti bidoanele cu apa in mizeria de nedescris a locului

Acţiunea a durat 2 ore şi jumătate şi a numărat 33 de participanţi cu vârste cuprinse între 4 ani şi vreo 45 de ani. S-au strâns 88 de saci de gunoi care au fost căraţi prin amabilitatea unui voluntar venit cu maşina personală.

https://urbanbacau.info/2019/03/16/sieu-am-facut-curatenie-actiunea-a-33-de-bacauani-ce-au-strans-in-88-de-saci-deseurile-de-la-izvorul-de-pe-chimiei/

Zona arată binişor acum şi sperăm că măcar să se menţină o bună perioadă de timp aşa cum au lăsat-o cei 33 de băcăuani.

A fost o reuşită şi mai ales a avut un impact bun pentru cei care am participat azi la această acţiune. Am făcut şi o poză de grup spre final când deja câţiva voluntari au fost plecaţi din cauza unor urgenţe personale.

A fost bine şi vă mulţumesc tuturor celor care aţi răspuns invitaţiei mele pentru această acţiune civică. Asta am lasat in urma.

Am ajuns acasă cu toţii şi avem nevoie de un duş. Am uitat că n-avem apă. Mi-am adus aminte că suntem nişte „#circari” şi nişte „#jegoşi”, nişte „#muişti” eram în vara trecută. Cum facem? Rămânem aşa? Nicidecum! Trăim în comuna Bacău şi avem apă la bidon, spălatul la lighean e o îndeletnicire stăpânită de noi.

Inainte si dupa…

2 thoughts on “#şîeu am făcut curăţenie! Acţiunea a 33 de băcăuani ce au strâns în 88 de saci deşeurile de la izvorul de pe Chimiei.

  1. Unde ati dus gunoiul? Ca presupun ca s’au adunat de toate..si nu poti arunca oriunde

    1. Am strans gunoiul selectiv. Nu de toate si la gramada. Am folosit si creierul nu doar mainile. L-am dus la pubelele din cartier si l-am depozitat pe categorii. Am fi vrut sa-l trantim in fata Primariei, de-a valma fara sa tinem cont de selectie.Gunoi la gunoi, dar am renuntat.

Comments are closed.