National

Satul românesc l-a depăşit pe cel din Vestul Europei! Doar în şedinţele CEx PSD!

Acum mulţi ani, în toate satele erau noroaie. La sat, când ploua şi cineva ieşea din curte, în multe locuri, intra în noroi până la genunchi. Acum nu mai este aşa. Am avut curaj, în 2013, să pornim un program pe care aproape toată lumea a vrut să îl blocheze. Cum adică să cheltuim noi bani la ţară? Şi oamenii de la ţară să nu aibă şi ei dreptul la alimentare cu apă, canalizare, şcoală, dispensar, asfalt? Nu, nu au dreptul! Să rămână aşa, că e mai pitoresc. Atunci să îi ducem la grădina zoologică, sau să facă nişte parcuri naturale să ne uităm la ei ca la nişte rarităţi”, a spus Liviu Dragnea, duminică în discursu susţinut la Conferinţa Extraordinară a PSD Călăraşi.

Ei, declaraţia asta chiar ne dă pe spate. Mă refer la cei care mai ieşim din când în când din urbea în care trăim. Nu toţi trăim printre betoane şi nu toţi mergem la Mall cu familia, asta-i clar. Mai sunt bieţi români ce nu au ieşit din noroaiele mediului rural, merg la wc în fundul curţii, beau apă din fântâna aflată pe uliţă, dau foc la gunoaie pentru că salubritatea e ca şi inexistentă. Ăsta penal de-i „şăf” la PSD visează cai verzi pe pereţi. Datorită curajului avut de PSD în 2013, programele de modernizare a satului românesc au adus belşug din plin. Vorbeşte ăsta despre ce a adus PSD-ul în mediul rural şi le şi enunţă: apă, canalizare, şcoală, dispensar şi asfalt.

La fiecare CEx al PSD-ului se fac astfel de declaraţii halucinante. În afara câtorva comune care au primari gospodari şi unde întradevăr s-au făcut lucruri extraordinare, astea putând fi numărate pe degete, comunele ţării arată jalnic. Circul des prin comunele judeţului şi n-am văzut apă, canalizare, şcoli moderne şi mai cu seamă asfalt prin multe locuri. Am postat sute de poze ce dovedesc acest lucru, poze ce arată o altă lume decât cea pe care o prezintă Dragnea în CEx. De boala asta observ că suferă şi Benea al nostru care se screme să ne arate un judeţ model. Mocirlă, cizme de cauciuc, podeţe de lemn vechi de 50 de ani, nu locuri de muncă, şcoli desfiinţate sau care dau să se dărâme pe elevi, nu terenuri de sport, nu civilizaţie de nici un fel. Asta-i realitatea!

Nivelul de investiţii, programele de dezvoltare din zona rurală vor face ca în această ţară, în următorii ani, satele din România să fie mai frumoase ca satele din Vest, pentru că au şi mai multă ospitalitate” mai spune Dragnea.

Mă gândesc deja la satul românesc al anului 2019, acela în care nemţii vor păşi cu drag, acolo unde maşinile de lux ale antreprenorilor din Europa vor circula rapid pe şoselele de 5 stele, mai ieri fiind uliţele înnoroiate. Ne sunt aruncate în ochi cifre uriaşe şi sute de proiecte din 3 în 3 luni. Nu se mai taie vreo panglică de ani de zile însă.