Comunicat de presa

Lucian Stanciu-Viziteu: Claudiu Manda merge la Bruxelles drept răsplată că a blocat comisia de control a SRI

“Claudiu Manda va fi pe lista PSD pentru Parlamentul European ca răsplată pentru faptul că în ultimul an și jumătate a blocat practic activitatea comisiei astfel încât parlamentarii nu au realizat un control real în ceea ce privește activitatea Serviciului Român de Informații, atenționează deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu. 

“În tot acest timp Manda a părut să aibă rolul pe care îl avea și șoriciul domnului Dragnea: acela de mediator între SRI și liderul PSD. În tot acest timp, în ciuda atenționărilor mele, domnul Manda a insistat ca toate ședințele comisiei de control a SRI să fie înregistrate de ofițeri ai serviciului de informații. În tot acest timp, în ciuda solicitărilor mele repetate, Claudiu Manda a refuzat să permită audierea Lui Liviu Dragnea și a fostului președinte Traian Băsescu, oameni care putea oferi informații despre chestiuni anchetate de comisie”, arată Viziteu. 

Lucian Stanciu-Viziteu a propus în trecut de numeroase ori audierea la comisie a fostului președinte și a actualului lider PSD, însă majoritatea PSD-ALDE-UDMR coodornată de Claudiu Manda s-a opus. 

“În loc să audiem persoane care chiar aveau informații, Manda a preferat să aducă la comisie un șir nesfârșit de condamnați penal sau de așa-ziși „influenceri” care nu au interacționat niciodată în activitatea lor cu SRI. Singurul scop a fost acela de a oferi jurnaliștilor de casă oportunitatea de a prezenta un circ fabricat chiar de PSD-ALDE”, explică Viziteu. 

“Astăzi Manda este răsplătit pentru că a blocat activitatea unei comisii fundamentale pentru democrația românească. Manda este răsplătit nu pentru că a făcut ceva ci din contră, pentru că s-a opus unei activități.”, încheie liderul USR.