Pareri

Coşa, Popescu şi Avram la relaxare. O mamă şi un copil tremura azi pentru semnăturile necesare lui ALDE. Dezolant!

A început cerşeala în materie de voturi. Aşa le spunem noi ăştia care suntem oameni de rând, ocupaţi cu jobul, cu familia şi cu grijile zilei de mâine. Asta presupune ieşirea politicienilor în stradă, explicaţiile curg, promisiunile deasemenea şi zâmbetul e braţ la braţ cu toţi acei care au misiunea asta, cea de a strânge semnături şi mai acuşica, voturi.

Unora li s-a tăiat cortul care era montat pentru acest demers, altora nu şi chiar a rezistat cu brio în plin centrul oraşului. La ce vânt puternic s-a abătut azi asupra municipiului mare mi-a fost mirarea să văd că un cort al partidului ALDE a rezistat cu brio. Probabil că politicienii partidului sunt puternici şi mai cu seamă credincioşi. Dumnezeu nu i-a lovit ca pe ceilalţi. Am zăbovit câteva minute să văd ce se întâmplă în jurul cortului şi n-am fost neplăcut surprins. De ce spun asta? Îmi imaginam că electoratul încă nu s-a cizelat şi încă nu s-a trezit însă nu-i aşa. Lumea s-a oprit în faţa cortului.

O femeie necăjită şi un copil nevoiaş erau prezenţi în faţa cortului. Asta am văzut eu şi cu siguranţă şi cei care au trecut astăzi pe acolo. Fără discuţie acea femeie habar nu are de ideologiile ALDE şi nici nu ştie cu ce să mănâncă politica. Probabil că în schimbul unei sume de bani a acceptat să stea pe post de „păpuşar” la strâns semnături. Am avut un sentiment de milă fapt ce m-a făcut să nu o abordez aşa cum îmi plănuisem în prima clipă. Am privit-o cum se învârtea înfrigurată printre puţinii oameni ce treceau pe acolo. Era ora 13.00 şi vântul bătea cu putere. Copilul s-a adăpostit în cort şi mama (am bănuit că doamna era mama lui) intra din când în când pentru a schimba două vorbe cu el. Lumea o privea nedumerită şi nu schiţa nici un gest la îndemnul ei de a semna pentru ALDE. Mă gândeam frustrat de imaginea asta cum jegoşii cu funcţii din ALDE petrec week-endul cu familia în locuri specifice recreerii politicienilor obosiţi.

Mă aşteptam să-l văd pe Dragoş Ştefan într-o vervă asemănătoare momentului când împărţea apă potabilă băbuţelor din oraş şi mai ales când era mare „şăf” la deszăpezire. N-au curaj să coboare în baia de mulţime pentru că sunt conştienţi de „pericolul” ce-l pândesc. Au aruncat în bătaia puştii nişte inocenţi care să lupte pentru participarea partidului la alegerile europarlamentare. Pitu Avram stă pe scaunul cald al şefului de partid, Adrian Popescu e bine mersi vicepreşedintele CJ şi n-au „demnitatea” de a coborâ în stradă. Acolo stau slugile şi păpuşarii. Coşa, măcar din „dragoste” pentru partidul care a lansat-o trebuia să-i îndrume pe ăştia la „muncă”, una care să-i facă vizibili într-un electorat deja sătul de idioţeniile alianţei PSD-ALDE. Coşa agreează bucătăria din faţa stadionului Municipal hrănindu-i pe asistaţi şi nu o mai pasionează strângerea de semnături. Ei trebuiau să fie prezenţi în jegul ăla de cort unde se strângeau semnături. PSD-ul are norocul de a putea „culege” semnăturile direct din birourile instituţiilor locale fără a necesita ieşirea pe teren. Îi poate ajuta cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, îi pot ajuta popii cărora le dau mocăciunile prin prezenţa enoriaşilor la biserică. Asistenţi maternali ce pot fi „rugaţi” de instituţie pentru o semnătură. Asistenţi sociali ce pot fi „rugaţi” să semneze când vin cu dosarul la primărie. Sunt multe opţiuni pentru un sistem ticălos susţinut de ciuma roşie. Săracii de la ALDE sunt nevoiţi să culeagă semnăturile în teren. Şi o fac cu oameni necăjiţi şi cu nişte copii ce-şi însoţesc mama la strângerea semnăturilor. Pentru un ban amărât care îi pot ajuta azi, mâine.

Unde-i spuma partidului întreb eu? Unde-i spuma aia ce face doar bine Bacăului. Unde-s ăia care lupta cu morile de vânt? Unde-i Maricica? Ăsteia îi place doar mâncarea gătită în parcarea Stadionului Municipal?

Am rămas cu un gust amar privind imaginea femeii ce tremura pentru nişte semnături şi în special a copilului „ascuns” de vântul puternic în cort. Ruşine ALDE! Aşa ceva? Lumea a trecut nepăsătoare pe lângă cort aşa că aveţi nevoie de altă strategie pentru semnături. Sau poate că mâine o fotografiez pe Coşa şi pe Avram?