Local

Azi a început execuţia Centurii. În vara lui 2020 va fi gata! 16 de luni spune Lucian Şova!

A fost dat ordinul de execuţie pentru Varianta de Ocolire Bacău. Astăzi 8 martie cică e scriptic şi în maxim 2 săptămâni ar trebui să fie şi practic. O chestie reală care ne va face să vedem zeci de utilaje şi sute de muncitori ce lucrează la Centura Bacăului. Am motive să fiu sceptic în materie de termeni, mai ales când Lucian Şova spunea azi că execuţia Centurii nu va dura 24 de luni cât scrie în contract ci maxim 16 luni. Adică vara viitoare vom circula frumuşel pe Centură!

Pronosticul ministrului care n-a inaugurat un metru de autostradă nu mă face mai optimist, dimpotrivă, eu aş paria pe un 48 de luni în loc de 24. Subprefectul Valentin Ivancea conduce grupul de lucru ce supraveghează execuţia şi se mizează pe seriozitatea constructorului. Cum ar veni matematic, pe 22 martie vom avea primele fotografii de la şantierul Centurii, lucru mult aşteptat de toţi băcăuanii.

„Primii kilometri de autostradă din Moldova se fac în Bacău, poate e un semn bun pentru autostrada Iași-Bacău-Brașov-Făgăraș”, a declarat Benea într-o conferinţă de presă la Palatul Administrativ. Mincinosul şef e ultimul om credibil din şleahta pesedistă.

Personal l-aş provoca pe tovarăşul Benea să se alăture protestului #şîeu. Ar fi ideal până se adeveresc gogoşile PSD-ului.