Pareri

Dacă Zorro şi compania pot face „peisagistică” înseamnă că eu pot pilota un Boeing

Dacă e să vorbim de profesionalism e deajuns să arătăm cu degetul spre SSPM Bacău. E chiar prea puţin spus dar na’, nu găsesc acum un cuvânt mai potrivit. Au ăştia un site, un loc în care ei îşi etalează calităţile şi performanţele. Am răsfoit prin locul cu pricina şi am înţeles că de fapt nu-i chiar aşa.

E o secţiune „Despre noi” acolo, una în care ar trebui să ne fie prezentate datele concrete ale societăţii căpuşă, informaţii despre cine sunt şi cu ce se ocupă. Măcar atât deşi la categoria asta ar trebui să existe mult mai mult. 4 subramuri existente în acest „Despre noi” şi doar una „funcţională”. Care? Fix demenţialul iluminat public. Aici se înşiruie o mulţime de „informaţii” mai mult propagandistice decât realiste. Adică un fel de rahat turcesc şi visul unui „anturaj” ce crede că poate face din rahat, bici. Sistemul de iluminat e la pământ pur şi simplu şi ăştia nu-s în stare să lege două fire. Au pus chestiuţa la „Despre noi” deşi nu prea văd legătura.

Au apoi o secţiune de „servicii de proiectare şi peisagistică”. Wow aş spune. Ce fac ăştia? Peisagistică? Probabil că fac un copy/paste ajutaţi de Google dar nicidecum nu au ăştia vreo minte sclipitoare ce poate proiecta sau aranja peisagistic. Putem da detalii cu peisagistica şi cred că „pietroaiele colorate” aruncate în dezmăţ prin spaţiile verzi sunt cel mai bun exemplu. Doar unul deşi sunt multe. Dacă Zorro şi compania pot face „peisagistică” înseamnă că eu pot pilota un Boeing. Dar n-am spus ce apare la această secţiune, anume un „404 page not found”. Adică nimic. Dacă nu-s în stare de aşa ceva, cu ce s-ar putea prezenta pe secţiune? Clar.

A doua secţiune e cea legată de „serviciile de igienizare şi reamenajare”. La fel, pagina nu poate fi accesată pentru că nu există decât sub forma unei secţiuni. Au avut nevoie de un „meniu” complex şi au inventat tot felul de idioţenii. Că n-au legătură cu igienizarea decât prin prisma sumelor colosale primite pentru aceste servicii inutile, ştim.

A 3-a secţiune, „Construcţii şi producţie” e de-a dreptul şocantă. Îmi poate explica cineva cam ce aş putea înţelege de la societatea cu 80 de angajaţi când ne pune-n faţă „construcţii şi producţie”?. Probabil că n-au înfiinţat încă „departamentul” special pentru a se ocupa de aceste fabulaţii.

La „Proiecte/Lucrări” e prezentată cu copy/paste mentenanţa iluminatului public, cea făcută dezastruos sau deloc în 2018. Cu copy paste! Au gândit că „despre ei” e totuna cu realizările. Cât de penibil.

Au la un moment dat „Strategia naţională anticorupţie”! Poftim? S-au apucat ăştia de stârpirea corupţiei prin Bacău? Tocmai ei? Cei care primesc contractele directe fără vreo negociere? Aici e o chestie mişto, anume informaţia legată de cheltuielile avute cu personalul. Aici scrie „în lucru”.

Păi cum să dea băcăuanilor informaţia asta despre ce bani se toc la nivel înalt prin SSPM? Dacă 2 borduri aranjate ca şi sensuri giratorii în Şerbăneşti au costat…1 milion de euro, ce sume credeţi că au „meritat” ca şi salarizare plus sporuri cei de la conducerea societăţii? Vom afla cândva…