Update! Alertă falsă a Infotrafic! Drum închis spre Slănic Moldova. Până vineri, 15 februarie, restricţii de tonaj şi rute ocolitoare.

La primele ore ale diminetii, Info Trafic si DSU au trimis alerte pentru situatia creata pe DN12B, fapt ce ne-a facut sa consideram util in a informa pe cei care doreau sa mearga in zona.

Alerta aparuta pe Info Trafic

Zdbc.ro si unupetrotus.ro au preluat deasemenea informatia din alerta dar primarul din Slanic a confirmat eroarea transmisa de Info Trafic, mentionand ca drumul nu a fost inchis nici o clipa. “E o informatie mai veche pe care cei de la Info Trafic au considerat sa o puna ca informatie curenta. Drumul e practicabil!”

Cei din presa nu au putut pune la indoiala informatiile de pe site-ul Politiei Romane asadar s-a produs o dezinformare pe seama acestei institutii.

Stirea initiala:

DN12B, în Slănic Moldova, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe următoarea ruta ocolitoare: DN12B km 16+450 – strada Vasile Alecsandri – DN12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone.

Tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452-0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare DN12A km 103+000 – strada 1 Mai – strada Răducanu – strada Podu’ de fier – strada Tiseşti – strada Semicercului – strada Bradului – intersecţie cu DN12B km 2 şi retur.