Viitorul fără PSD nu trebuie negociat. Alianţa “2020 USR-PLUS” s-a născut la timp!

Alianţa “2020 USR-PLUS” are ca dată de “naştere”, 2 februarie 2019. Probabil că va fi un plus pentru cele două partide, deşi mă tot gândesc la istoria alianţelor făcute în România. Întradevăr, partidele ce au făcut alianţa de astăzi nu le poţi compara cu cele ce făcuse alianţele trecute. E uşor de recunoscut că e altceva, ceva nou pentru România şi nu putem decât să sperăm la ceva bun.

Eu candidez pentru prima dată. Îmi asum această candidatură până la capăt. Candidez pentru prima dată dar, evident, vin cu o anumită experienţă, inclusiv în funcţii de responsabilitate guvernamentală, dar avem foarte mulţi tineri care nu doar au candidat pentru prima dată, care abia s-au înscris în politică, s-au implicat în politică de câteva luni şi sunt oameni care vor căpăta experienţă politică alături de cei care vor căpăta mandate în Parlamentul European, chiar dacă sunt tineri care sunt în a doua jumătate a listei. Pentru că intenţia noastră este să mergem nu doar cu candidaţi care să obţină mandate de europarlamentar, dar acei candidaţi să meargă cu echipe, cu oameni tineri pe care îi vor lua de pe liste”, a spus Cioloş.

Într-o oarecare măsură, vocea străzii s-a “mutat” în forţa celor două partide, lucru ce poate da un plus viitorului politic al României. Se vorbeşte de un procent bun “strâns” de cele două partide, 20%, fapt ce ne dă speranţe ăstora din bula anti pesedistă, o speranţă că vom scăpa până la urmă de ciuma roşie ce distruge ţara zi de zi.

Niciunul dintre cele două partide nu-s pe treptele perfecţiunii şi nici alianţa nu întruchipează vreo minune dar cu siguranţă pot face ceva. O mare parte a membrilor celor două partide sunt oameni noi în politică, oameni ce sperăm să nu se mânjească asemeni partidelor ce au condus ţara timp de 30 de ani.

Urmărim cu interes evoluţia alianţei “2020 USR-PLUS” şi sperăm să facă cât mai puţini paşi greşiţi. Viitorul fără PSD s-a “bifat” în seara aceasta.