Piţi minte şi în al 12-lea ceas. Ieri, Primăria era încă datoare cu 1,4 milioane lei către Eco Sud!

Vineri, Primăria Bacău avea datorii la Eco Sud. Încă 1,4 milioane lei din cei 3,4 milioane pe care îi avea în decembrie când a făcut plata a 2 milioane în timpul crizei de atunci. Asta reiese din ordinul de plată apărut la Zdbc.ro care a publicat acest lucru. Primaria a plătit 1,185 milioane lei ieri!!!

Cum ar veni, pe limba noastră, Piţi avea datorii în ziua în care groapa s-a închis şi el se dă cu capul de pereţi că-i fecioara Maria. A făcut plata direct către executorul judecătoresc prin care Romprest face executarea silită a terților popriți. A ştiut că banii nu vor ajunge în contul ADIS dar urlă prin presă ca el e “nevinovat” de situaţia creată.

Dacă plata datoriei era făcută la timp, adică până în noiembrie, municipiul Bacău nu ajungea în situaţia pe care o vedem acum, asta e vina piţiponcului ce se dă cu fundul de pământ. Banii municipalităţii au ajuns în conturile Romprest fără ca firma aceasta să fi prestat vreun serviciu în acest sens. Fix ca-n filmele cu proşti, pentru că incompetentul face plăţile când ajunge la ananghie. Tot el le dădea ieri lecţii de administraţie celor de la Moineşti, Darmăneşti şi Oneşti, declarând că întâi de toate “plăteşti utilităţile şi apoi organizezi masa şi felicitările”. Fix invers a făcut el, adică toate balamucurile cu prilejul Sărbătorilor de iarnă au fost achitate în decembrie şi restanţa abia ieri.

Negru pe alb, Primăria Bacău minte băcăuanii. “De 4 luni ştie administraţia despre această restanţă către Eco Sud şi degeaba” a declarat Bogdan Seto, proaspătul demisionar din ADIS. Piţi explică, fiind în maximă eroare, cum că Eco Sud nu are dreptul să închidă groapa, astfel punând vieţile oamenilor în pericol. Eronat! Chiar tu ai pus viaţa oamenilor în pericol prin incompetenţa administraţiei pe care o conduci şi minţind ca Bacăul nu are datorii la Eco Sud.

În tot acest timp. 150 tone de deşeuri rămân la ghenele municipiului. În 10 zile, oraşul ar putea fi efectiv “înghiţit” de aceste deşeuri şi mai marii judeţului se întâlnesc abia luni pentru a discuta. Frumos! Eu zic să vă întâlniţi de Valentine’s Day poate se lasă şi cu ceva dragoste.