Prima provocare a campaniei “Vreau sa ajut” pe 2019. Simona, mama ce creste singura 5 copii!

La sugestia doamnei Aurelia Luminita Cadar, ne-am deplasat astazi in satul Calugareni, comuna Damienesti, unde locuieste familia Baciu. Am gasit-o acolo pe doamna Simona Baciu impreuna cu cei 5 copii:Izbela-de 2 ani si 6 luni, Daria-de 4 ani, Bianca-de 8 ani, Oana-de 14 ani si Madalina-de 18 ani. Bianca se confrunta cu mai multe probleme de sanatate, fiind diagnosticata conform certificatelor medicale cu:

  • HIPOACUZIE MIXTA – FORMA SEVERA – BILATERAL EVOLUTIVA(H90.6)
  • INTARZIERE SEVERA IN DEZVOLTAREA LIMBAJULUI(F80.2) ,este PROTEZATA BILATERAL CONVENTIONAL – FARA PERFORMANTE(Z97.4)
  • CANDIDATA PENTRU IMPLANT COHLEAR(Z45.3).

Rezolvarea deficientelor descrise de aceste diagnostice necesita o perioada indelungata de timp iar cheltuielile sunt foarte mari. Operatia de care are nevoie Bianca este estimata la 25.000 euro. Cu banii pe care ii avea la momentul respectiv , aproximativ 2.500 lei a reusit sa plateasca o anestezie si RMN–ul necesare investigatiilor premergatoare operatiei. Specificam ca acesti bani au fost platiti catre o clinica privata,la recomandarea medicilor din spitalul Iasi. Daca in anul 2016 era diagnosticata cu gradul 2 de handicap, in 2017 a prezentat o imbunatatire, a fost trecuta la gradul III de handicap. Analizele din vara anului 2018 insa au aratat o inrautatire a starii acesteia, Bianca fiind incadrata in gradul I de handicap cu insotitor. Un alt aspect care trebuie mentionat si care ridica multe semne de intrebare este lipsa de interes a celor din spitalul Clinic de Recuperare Iasi, care nu efectueaza implantul spunand parintelui ca operatia trebuie amanata(fara prea multe explicatii).

Material video realizat de Radio Easy

In anul 2018 medicii de la Spitalul de Recuperare ORL Iasi au afirmat : ,, preferam un copil de 8 luni pentru implant, decat un copil de 7 ani”. La insistentele parintelui, Bianca a fost programata la operatie in luna iulie 2018, iar in luna august a fost operata de infectie la urechea dreapta. S-a ajuns cu amanarile pana in luna februarie a acestui an pentru CONTROL. Bianca necesita saptamanal sedinte de logopedie care se ridica la aproximativ 80 ron/sedinta.

Numai bunica sa nu fii in cazul in care nepotica are probleme medicale. Iar in cazul familiei Baciu, trebuie sa notam faptul ca o asa bunica nu poate avea decat un maxim respect. Pentru a contribui la cheltuielile cu tratamentele, bunica Biancai a inceput sa coase ii traditionale si fote. Si credeti-ne ca ies niste opere de arta de pe mana ei. Cei care iubesc acest gen de imbracaminte, pot “impusca” doi iepuri deodata, ia si ajutorul dat unui copil cu probleme. Nu ezitati sa va ganditi la o investitie in acest sens, cumparand unul din produsele confectionate de aceasta, contribuiti la o parte din cheltuielile pentru tratamente.

Neavand un cont bancar deschis, mama Biancai, momentan donatiile se pot face in contul surorii doamnei Baciu, Cadăr Aurelia Luminița,deschis la ING Bank sucursala Bacau. CONT LEI RO51INGB0000999907759411 Pentru a vedea si-eventual-cumpara produsele confectionate de bunica Biancai puteti apela la numarul de telefon : 0741.386.255(Aurelia Luminita Cadar)

Text by Radio Easy