În cabinetele senatorilor PSD, 40 plus 8, fac 185! Ministrul Educaţiei stă prost cu matematica.

Ecaterina Andronescu, cea responsabilă cu educaţia, stă cam prost la una din materiile mele preferate, matematica. Senatorul USR, Vlad Alexandrescu i-a adresat o interpelare ministrului şi răspunsul a venit prompt.

“Vor fi construite, până la finele anului, 380 grădiniţe cu program normal cu două, trei şi patru săli de grupă”. Ministrul Educaţiei a spus că “lucrările au fost finalizate pentru 185 dintre acestea. Grădiniţele vor fi realizate prin Proiectul Reforma Educaţiei Timpurii în România (PREŢ), potrivit ministrului. Ecaterina Andronescu a specificat că din cele 185 de grădiniţe construite, 40 au fost realizate în anul 2017, iar opt anul trecut. De asemenea sunt în execuţie lucrări pentru 37 de grădiniţe”.

Deschid funcţia de “calculator” a laptopului şi încep să tastez. 40+8=48. Cum naiba? Adunarea asta o face şi fiică-mea fără a folosi calculatorul. Doamna “roşie”, înghesuită de Dragnea anul trecut şi “revenită” la ciolan, moment în care nu mai cârâie, nu le are cu socoteala. Undeva e o greşeală. Ori alea 185 de grădiniţe sunt totalul realizat în ultimii 30 de ani, ori alea 48 finalizate nu-s rezultate din adunarea realizărilor pesediste a ultimei guvernări.

Să notăm afirmaţia din campania PSD făcută în 2016, în care ministrul Educaţiei Naţionale menţiona cifra de 2.500 noi creşe şi grădiniţe ce vor fi construite în cei 4 ani de guvernare. Până acum, 48. Au mai rămas 2.452. Cam 1.200 pe an şi se va respecta “minciuna” campaniei electorale. Ca în cazul celor 100 de blocuri reabilitate de Piti în Bacău. Zero până acum, toate 100 în cele 16 luni rămase până la alegeri.

Îndrăzneşte să crezi în România. Doar cu matematica stau ăştia rău…