“Ne cerem scuze pentru inconvenienţe”. Munţi de zăpadă murdară prin tot oraşul.

Comunicate peste comunicate scrise pe pagina lui Piţi, texte seci ce anunţă munca asiduă dusă cu zăpezile din oraş. Ba se lucrează cu 30 de utilaje, ba cu 40, ba cu 52, ba iese şi Ştefan Dragoş pe teren, poate băieţii cu lopeţile dau din mână mai repede. Scripăţ încearcă timid să schimbe viteza administraţiei locale în ceea ce priveşte deszăpezirea.

De peste 48 de ore, linişte totală pe pagina incompetentului şi pe cea a primăriei. Nici vicele cu televiziune cumpărată nu mai are glas. O fi pe pârtia de schi Nemira. În schimb, noi cetăţenii ieşim în oraş cu treburi şi privim cu “drag” la munţii de zăpadă trântiţi la tot pasul prin oraş. Şi nu vorbesc de zonele de la periferie, din contră, mai degrabă în centru am putut admira zăpada murdară. În Piaţa Tricolorului au dispărut cearşafurile şi au apărut munţii de zăpadă. Pe la Tic Tac, un utilaj pentru deszăpezire, unul de mici dimensiuni părea părăsit pe trotuar.

Mă gândesc că-i sâmbătă totuşi şi autorităţile trebuiau să lucreze non stop pentru a căra zăpada. Am fotografiat câteva camioane de mare tonaj cărând zăpadă, luni şi marţi apoi, pauză, nici o mişcare. În cele peste 2 ore de bătut la pas oraşul n-am zărit nici un utilaj la deszăpezire. O fi având liber azi băieţii, că e weekend.

Mă gândesc că în mod normal, la ce stare au străzile şi trotuarele din oraş, administraţia s-ar ocupa de această operaţiune în parametri de urgenţă nu de relanti. Toate speranţele sunt puse într-o vreme caldă şi în razele soarelui după cum urmăream în video-ul făcut de Tele 1 Bacău, dar nu prea îl ajută după cum văd. Deci, weekend-ul îl facem alături de munţii de zăpadă murdară uitaţi pe caldarâm.

Primăria n-are program decât de luni până vineri, “ne cerem scuze pentru inconvenienţele create” pare să sune mesajul lui Piţi. Sau poate că ar trebui ca mâine să ne rugăm la biserică pentru vreme caldă şi un soare puternic.