100 de ani de România. Cu ce am rămas în Bacău?

A trecut nebunia cu 100 de ani de România. O Românie din care face parte şi Bacăul. Autorităţile au “rupt-o” cu tricolorul pe la mai toate apariţiile publice, au căutat să ne explice cât sunt de mândri că sunt români chiar dacă fac parte din categoria ălora de fac totul noaptea ca hoţii. Chiar dacă nu le-a păsat în ultimii 30 de ani de populime, acum, la 100 de ani de România, s-au întrecut în festivităţi şi evenimente ce parcă erau dedicate lor.

Judeţul Bacău a “păpat” 100.000 de euro pentru aceste activităţi în urma cărora au rămas cârpele de pe imobilul Primăriei, Consiliului Judeţean şi Statuia lui Ştefan cel Mare. Atât. Județul Bacău,e ot la cot cu Teleormanul: 0, pe harta monumentelor reabilitate prin Regio (fonduri europene prin Program Operațional Regional) la nivel național. Activitățile declarative de Centenar despre cât de mult prețuim noi istoria și valorile, au fost un fâs, patrimoniul cultural a rămas în aceeași stare de degradare. Dar noi, Centenar.

Au fost genul de festivităţi moderne după ce PSD-ul a obişnuit cetăţenii cu mici şi bere la evenimentele organizate în aer liber. Mă uit în urmă, văd că deja suntem intraţi în 101 ani de România şi Bacăul a rămas doar cu cele 3 cârpe ce vor aminti de Centenarul României. Doar Alexandru cel Bun mai păstrează memoria Centenarului, ţinând încă în mână steagul României…

Alexandru cel Bun