Primăria a plătit servicii funerare oraşului mort de mult timp. SSPM a oferit “slujba” şi serviciile la un preţ modic, 13.350 lei.

Se aud clopotele bătând. “Pentru cine bat clopotele Mitică?”, îmi vine să spun. Pentru Bacău. Un oraş e pus pe lista “deceselor” şi pare-se că-i făcută şi crucea. Una care dă cu plus pe partea financiară şi cu lacrimi pe obrajii băcăuanilor ce simt economia oraşului ca pe cutremurul de azi.

Şi dacă tot a murit, vă întrebaţi cine e “criminalul”? Încercam să ne lămurim în ultimii ani şi se pare că PSD, PNL apoi din nou PSD au pus otravă-n mâncarea “eco”, cu care se hrănea Bacăul până-n anii 2000. Au dat ăştia-n el până l-au răpus.

Şi dacă tot a murit, se cade să-i facă careva nişte servicii funerare, nu? Păi şi nu i-au făcut? Ba da. Astea par să fi costat o avere pe lângă “mortul” devenit sărăntocul Moldovei. 13.349,99 lei. Pe 8 noiembrie 2018. Nu ştim dacă de banii ăştia au primit “mortul” în biserică. Că ar fi fost mai scump, zic. Acum ne întrebăm cine a încasat banii pentru servicii? Ce întrebare… Păi cine face şi desface orice în oraşul ăsta? Cine are meseriaşi şi pricepuţi în orice domeniu, în afară societăţii căpuşă SSPM?

Întocmai ăştia au încasat banii pentru serviciile funerare dar nu prea înţeleg în ce constă asta? Adică au ăştia preoţi, vând lumânări, deţin drept de autor pentru slujbele necesare unui decedat? Vând icoane, fac cruci sau o fi având dricuri la preţ de limuzine mortuare?

Orice ar fi făcut ăia oraşului decedat şi îngropat în cimitirul propriu, dat pe mâna administratorilor sesepişti, a meritat banii. Aşadar, oraşul a murit şi a fost îngropat de însăşi SSPM?