Podul de la Străminoasa s-a transformat într-o “limbă” pentru veşnicie. Indiferenţă şi nepăsare! Cică nici bani nu sunt!

Undeva la graniţa judeţelor Bacău şi Vaslui. La nici 500 de metri de cum intri în judeţul Bacău, în Străminoasa mai exact. Un pod care face trecerea peste râul Tutova şi care a fost luat de ape în 16 iunie a.c. Am trecut azi pe acolo şi am rămas surprins să văd că rămas exact aceeaşi limbă “montată” în acea zi. Plus că s-a şi turnat asfaltul proaspăt peste ea. Deci va avea o viaţă lungă această “improvizaţie”.

Podul rupt în două a rămas în albia râului şi nici măcar nu s-au ocupat să o scoată de acolo. Indiferenţa mai marelui judeţului n-a fost decât prin prisma unei şedinţe foto în acea zi în care viitura a produs pagube uriaşe în zonă. Nimeni n-a mai trecut pe acolo şi nimeni nu s-a mai interesat de pod îmi recunoaşte dezamăgită o barmaniţă de la un bar ce se află în apropierea locaţiei. Cică în 2 zile au dispărut toţi, continuă doamna să-mi explice.

“Forfota” a durat 2 zile

Un banal pod peste un pârâiaş ce nu a putut fi reconstruit însă banii zboară din bugetele locale spre tot felul de idioţenii. Benea se lăuda în vară că sunt bani pentru toate proiectele judeţului, pentru orice nevoie urgentă, doar constructori serioşi nu găsesc. Cică. Să credem că sunt bani dar nu se pricepe nimeni să refacă un pod? Nu! Doar cu banii daţi pentru “mitingiştii” din comună, ăia care au fost căraţi în Piaţa Victoriei pe 9 iunie, refăceau podul. Plus ăştia care au fost cheltuiţi cu microbuzele ce au dus enoriaşii la sfinţirea Catedralei. Tot doamna susţinea acest lucru. “Păi cum doamnă, că ăştia spun că nu i-a cărat nimeni la proteste şi la sfinţire!?!” îi spun. Doamna începu’ să zâmbească şi îmi răspunde sec “Ei nu…”

Imaginea din satelit arata faptul ca autoritatile nici macar n-au curatat albia raului. Bucata de pod rupt e in acelasi loc.

Traficul pe acea limbă de pod improvizată e restricţionat pe un singur sens şi va “dispărea” de 10 ori mai repede în caz de inundaţii. Dar merge şi aşa. Cum e Braşovene? Se vede bine de la Consiliul Judeţean?

Please follow and like us:

1 thought on “Podul de la Străminoasa s-a transformat într-o “limbă” pentru veşnicie. Indiferenţă şi nepăsare! Cică nici bani nu sunt!

  1. Podul ala e rupt de ani de zile. In vara s-a rupt podul improvizat in urma cu cativa ani. Bataie de joc.

Comments are closed.