Lucian Stanciu- Viziteu: “Vicepreședintele comisie de control SRI manipulează opinia publică”

Vicepreședintele Comisiei de control SRI, Marian Cucșa se folosește de funcția pe care o deține pentru a manipula și induce în eroare opinia publică cu scopul de a susține declarațiile halucinante ale șefului său de partid, Călin Popescu Tăriceanu și ale liderului PSD, Liviu Dragnea”, spune deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu. 

    “Marian Cucșa a inundat presa cu informații false pentru a lăsa senzația că se lucrează profesionist la un nou raport al comisiei, bazat pe informații și documente ce au venit chiar de la Servicul Român de Informații”, spune Viziteu, la rândul său membru în comisia de control a SRI. 

    “Domnul Cucșa declară public că la comisie au venit mii de pagini ce privesc activitatea fostei conduceri a SRI și în special a fostului director, George Maior. În realitate, miile de pagini despre care vorbește domnul Cucșa nu au fost încă analizate în comisie, așa cum chiar el admite, astfel încât nimeni din comisie nu poate spune încă dacă acele mii de pagini privesc activitatea lui George Maior sau alte chestiuni ce țin de activitatea serviciului. De altfel, din corespondența oficială cu SRI am fost informați că documentele privesc relația inter-instituțională dintre SRI și alte instituții ale statului român”, explică Viziteu. 

    “În ultimul an și jumătate, președintele Manda și vicepreședintele Cucșa s-au remarcat doar prin producerea unui document oficial ce poate fi încadrat mai degrabă la stilul pamflet. În momentul de față doresc să producă un document similar, în care să vorbească despre așa-zisul culoar din justiție. De altfel, domnul Cucșa a vorbit deja despre acest lucru, chiar fără să fi citit documentele!”, arată liderul USR. 

    “Le transmit încă o dată domnilor Manda și Cucșa, că dacă vor să facă un control parlamentar real la Serviciul Român de Informații să nu mai blocheze controlul specific la unitățile SRI și nici să nu mai blocheze audierea unor persoane care și-au arătat deja dorința de a veni la comisie, așa cum este chiar domnul Liviu Dragnea”, încheie Viziteu.
Please follow and like us: