“Visul unei nopţi de iarnă”. Centura Bacăului pe tobogan din nou. Mai aşteptăm.

Coşmar pentru Bacău. Centura care se tot proiectează, pentru care se tot licitează şi pentru care apar promisiuni o dată la 3 luni e coşmarul fără doar şi poate al oraşului de pe malul Bistriţei. Ofertele pentru construirea Centurii Bacăului au fost scoase la 12 februarie anul ăsta şi se face un an de atunci. În tot timpul ăsta, proiectul a fost pe buzele politicienilor ce s-au perindat pe la ministerul Transporturilor şi pe la Bacău.

Turcii de la IC Ictas Insaat Sanayi Ve Ticaret AŞ au contestat din nou câştigarea licitaţiei de către asocierea UMB-Tehnostrade pe motivul neprezentării prelungirii scrisorii de garanție și a valabilității ofertei. Deci aşa cum tot scriam în primăvară, Centura va fi câştigată greu şi va fi “îngropată” în contestaţii până prin 2020. Practic, nu vom vedea vreun utilaj în zona în care urmează să fie realizată această Centură decât atunci când PSD-ul nu va mai continua să distrugă România cu totul.

Pe ăştia îi interesează mai mult mersul la vânătoare alături de şmecherii din sistem şi mai cu seamă plata chiriei lunare în valoare de 19.000 de euro aşa cum noi românii îi plătim ăstuia “Bombălău” ce sade frumuşel la Bucureşti în fotoliul de ministru. Dar stai să vezi că e deja pe preşul PSD-ului pentru că Lucian Șova a înaintat premierului Viorica Dăncilă demisia din funcția de ministru al Transporturilor. Băcăuanul va rămâne însă în postul de ministru până după 1 Decembrie, deoarece președintele Klaus Iohannis nu semnează decretul de revocare.

Deci treaba cu Centura va poposi pe buzele altui ministru pupincurist şi va dura o veşnicie până când Benea să poată afirma că lucrările au început. Urmează deci altă contestaţie şi alte luni de aşteptare, urmează indiferenţă şi valize pline cu informaţii interesant de penale. Să dormim liniştiţi.