De Centenar, rămânem cu gunoiul la uşă?

Cam ăsta-i riscul cetăţenilor judeţului Bacău în prag de zi naţională. Majoritatea primăriilor din judeţ au datorii restante la Eco Sud SA şi la Romprest.

Primul deţine singura groapă de gunoi unde din 30 noiembrie nu vor mai intra maşinile de gunoi pentru descărcare şi al doilea fiind operatorul care colectează gunoiul din 65 de localităţi ale judeţului. Deci există şi riscul de a nu-l colecta şi cel de a nu-l mai putea duce la groapa de gunoi.

RomPrest are de recuperat suma de 14 milioane lei şi ADIS suma de 2,3 milioane lei. În timpul ăsta autorităţile se preocupă de aruncarea “manifestelor” din elicopter. Va urma o criză a gunoiului în judeţul Bacău? Greu de spus. Zic să ne ocupăm de “fundiţă” şi de patinoar, de conturile SSP-ului cu ocazia “lucrărilor” specifice de iarnă şi cu tichetele de vacanţă ale bugetarilor. Centenarul “primului zbor” a fost organizat în culori vii, dar va urma un gri specific Bacăului?

Chiar nimic să nu funcţioneze în oraşul lui Bacovia? Chiar nimic din categoria “normalitate”? Urmează a se da vina pe fostele administraţii şi pe alţii, urmează explicaţii de genul “eu nu sunt vinovat pentru situaţia creată” dar şi suportarea situaţiei penibile în care vor fi cetăţenii judeţului.

1 decembrie poate fi şi Ziua Naţională şi prima zi în care vom rămâne cu gunoiul la uşă.