Fix ca în noaptea Învierii. Prin intermediul vostru am dus Lumină în casa cu 5 suflete a familiei Tigancea.

O duminică ceţoasă şi patru maşini plecau spre satul Galeri, la familia Tigancea, pe la orele 12.00. Intraţi în Răcătău, privim în stânga şi în dreapta la casele sărăcăcioase. Andreea şi Ciprian au dorit să meargă împreună cu noi la această familie şi l-au luat şi pe băieţelul lor pentru a “gusta” din sărăcia altora. Portbagajul le era plin. La fel era şi portbagajul celor din familia Niţă, Marian şi Andreea împreună cu băieţelul lor. Portbagaj avea şi Grăjdeanu Marian şi Lăcrămioara la maşina personală cu care s-au deplasat în Galeri. I-au luat cu ei şi pe cei doi copii. Eu am mers cu soţia şi fetiţa cea mică, “deschizând” drumul convoiului.

Ajunşi în sat, l-am sunat pe preotul Laurenţiu pentru a discuta cu el dar se afla în Bacău la o înmormântare. L-a trimis la discuţii cu noi pe dascălul de la biserică, om serios şi născut pe meleagurile astea. Trebuia să discutăm despre o bucată de pământ ce vrem să o cumpărăm familiei Tigancea. În urma discuţiilor cu dumnealui, urmează ca zilele viitoare să ne anunţe detalii despre acest lucru prin intermediul părintelui Laurenţiu.

Ne întâmpină Vasilica, mama celor 3 copii, cu găleata de apă plină, venind de la fântână. Copiii rămân uimiţi la vederea celor 4 maşini şi vreo 13 oameni la poartă. Suntem invitaţi în curte şi începem să scoatem patul şi salteaua din cameră. Le-am adus unul bun şi un pătuţ pentru bebeluş. La vederea “minunăţiei” de panou solar, Vasilica a rămas înmărmurită. Părea atât de nerăbdătoare să vadă cum funcţionează. Soţul Lucian era plecat să strângă nişte fier vechi prin sat dar a apărut la câteva minute acasă. A rămas mut la ce vedea descărcat în mijlocul curţii şi la vederea patului vechi scos afară.

Ne pregatim sa instalam panoul solar

I-am aranjat patul şi pătuţul pentru bebeluş şi apoi am montat instalaţia solară ce le oferă de acum lumina mult râvnită. Le probez instalaţia şi le explic cum funcţionează apoi văd bucuria prin zâmbetele ei. A aruncat bateriile şi lumânările le-a pus deoparte. “Nu le mai folosesc de acum!” ne spune Vasilica insistând să ne zâmbească. Copiii privesc la cele două becuri ale instalaţiei şi nu înţeleg ce sunt. Ei au testat toate jucăriile aduse şi nu le păsa de ce se petrece în jur.

David are o colectie impresionanta de masinute
Ioana s-a despartit doar o clipa de caruciorul pentru papusi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Au urcat toţi sacii cu le-am adus în pod urmând ca mâine să înceapă să trieze lucrurile ce se află în ei. Le-am dus multe alimente ce sperăm să îi ajute măcar o perioadă de timp. Astăzi am observat mai bine că n-au sticlă la geamul cămăruţei şi nici la uşă. Ciprian le-a promis că mâine le va da sticla necesară. Am zărit o grămăjoară de lemne aduse în mijlocul curţii şi am găsit căldură în cămăruţa unde pe cel mic de 4 luni l-am găsit dormind.

Inca doua pachete de pampersi primiti pentru cel mic pe langa cel donat luni de dl. Aanitei

Personal m-am simţit ca în noaptea Învierii. Exact ca atunci când primeşti Lumină. Doar că acum am oferit-o. Asta a fost posibil datorită vouă, prietenilor mei ce aţi donat pentru acest lucru. Aşteptăm veşti de la părintele Laurenţiu în ceea ce priveşte pământul pe care vor să-l cumpere. I-am lăsat în linişte pe cei din familia Tigancea şi cei mici ne-au făcut din mânuţe la poartă. Cu siguranţă ne aşteaptă şi altă dată.

Ne-am luat la revedere de la David

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”34″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Show thumbnails]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]