Concurs de ardere a motorinei.

Plecând de la premiza cā ultimul mare cutremur din 4 martie 1977 a cāzut într-o zi de vineri, mai marele Arafat a decretat cā urmātorul seism va fi obligatoriu într-o zi de weekend. 
Era interesant de vāzut cum s-ar fi descurcat salvatorii în oricare zi din cursul sāptāmânii, sā spunem pe la orele 16.00, când nu te poți strecura prin traficul din Bacāu ca sā nu mai vorbim de cel din București, nici mācar cu blicicleta.

 
În cât timp s-ar fi ajuns în zona calamitatā în astfel de condiții? 
Nu mai punem la socotealā cā dupā un cutremur cu magnitutidinea de 7,5 grade pe Richter așa cum era scenariul de astāzi, peste 80℅ din principalele artere al marilor orașe și nu numai, ar fi înfundate cu moluzul provenit de la clādirile dārâmate. În atare condiții, deplsarea salvatorilor ar fi practic imposibilā. Dacā Arafat ar fi studiat mācar în trecere modul de intervenție folosit de organele de partid și de stat din acele vremuri, ar fi aflat cā primele unitāți care au intervenit imediat dupā producerea cutremurului devastator din 1977, au fost cele de geniu ale MFA (MApN) care au descongestionat și nu deconcesionat (vorba, Veoricāi) cāile de transport și rulare pe cf, asigurând astfel intervenția optimā a echipelor de salvare.

Exercitiu de simulare al ISU, facut astazi in Bacau


Așa cā din pix, în capul lui Arafat totul este ok.
În timpul āsta un bloc din Galați se dārâmā pe bune, dar ISU a trecut cu bine prima zi a concursului de ardere a motorinei.

Please follow and like us: