Propaganda “tradiţională” cu “funduleţul” spre altarul bisericii.

Cine le poate spune ăstora ce-i drept, ce-i moral şi ce-i folositor? Cele 10 porunci le-au dat de data asta politicienii. N-ai cum. Deci, luăm una bucată biserică unde popa e proptit cu “taxa” de şmecher de peste 100.000 lei, după cum un popă mi-a recunoscut asta, apoi completăm imaginea bisericii cu nişte mese şi scaune aduse de la enoriaşii ăştia plini de “recunoştinţă” faţă de popa ăsta dat naibii de bun. Chemăm populimea din comunitatea respectivă şi le spunem că va trebui să aplaude din când în când, startul dându-l doamna Graţiela, ne poziţionam curu’ spre altar şi spre icoana ce reprezintă “Cina cea de taină” şi dăm check-in locaţiei cu pricina.

Aşezăm frumuşel apa plată pe masă, că parohia îşi permite doar atât în urma taxei de minim 1.000 lei pentru înmormântare şi punem neapărat tricolorul. De ce? Pentru că vorbim de România familiei tradiţionale. Dăm cu tămâie să nu se-ncingă spiritele. Cine comandă toate astea? PSD! Vin să facă parte din delegaţia tradiţională nişte politicieni de seamă, iubiţi până la extrem de poporul îndobitocit şi ne aşezăm frumos pe scaune pentru a asculta în liniştea sfinţilor, cuvântările ăstora.

Vorbesc ăştia cu o aşa duioşenie, că flacăra lumânărilor nici măcar nu clipesc, pardon, uitasem că în biserica tradiţională “lumânările” sunt de fapt nişte şmecherii moderne, becuri ce se aprind de la întrerupător sau pe baza bătăilor din palme ori pe senzori de mişcare. Sau comutatoare wireless. Să revenim, deci vorbesc ăştia de ceea ce reprezintă pericolul public major în România, în speţă homosexualii. Cică ăştia vor să salveze România de parcă ar fi intrată asta într-un război psihologic cu credinţa poponarilor.

În “sala de conferinţe” a Domnului sunt prezenţi popii din parohiile vecine, să nu facă ăştia efortul de a explica pe rând. Li se explică cam cât de tare trebuie dat volumul la boxele din streaşina bisericii cu îndemnul la vot pentru referendum, câte minute trebuie să ţină discursul legat de propaganda pentru referendum sau câte lumânări trebuie să aprindă fiecare enoriaş duminica asta. Fiecare popă e îndrumat să ducă cu Mercedes-ul personal circa 200 de enoriaşi spre “sanctuarul” luptei pentru familie. Se dau poveţe în ceea ce priveşte reducerile de sezon ce ar trebui să apară în zilele premergătoare referendumului, în materie de pomelnice, praznice, cununii, înmormântări sau botezuri.

Se stabilesc nişte “mocăciuni” pentru bisericile ce au reprezentanţi în sală, pentru abonament de internet cu o viteză superioară actualei performanţe, pentru schimbarea gresiei de 55 euro metrul pătrat cu una mai scumpă, pentru înlocuirea aparatelor de aer condiţionat, pentru centrale termice performante sau eliminarea unor taxe plătite de biserică. Pardon, am luat-o razna, uitând că ăştia nu plătesc nimic statului român, doar sug. Oricum, politicul a făcut un mic blat la “Cina cea de taină” alături de feţele bisericeşti demne de milă, pentru că-n prostia lor nu fac decât să mai crească “recunoştinţa” enoriaşilor.

O lehamite totală şi un dispreţ amplificat.